Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Oceláři odstřihli Hradec od vedoucího tria a mohou pomýšlet na Prezidentský pohár

Třinec - Oceláři sice prohrávali s Hradcem Králové už od 26. sekundy, ale čtyřmi góly utkání otočili až k vítězství 4:1. Martin Adamský přispěl k výhře dvěma body včetně rozdílové branky. Třinec tak zůstává ve hře o celkové prvenství v základní části, zároveň úspěšně odolává tlaku třetí Sparty. Východočeši naproti tomu definitivně přišli o možnost proniknout do elitní trojky a s Litvínovem se poperou o čtvrtou pozici a výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále play-off.

Slavící hokejisté Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Věděli jsme o té sérii a jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát. Dobře jsme se pohybovali, dali jsme nějaké góly a Šimon (Hrubec) pochytal v první třetině hodně přečíslení. Každý přiložil ruku k dílu," uvedl Martin Růžička, který se vrátil do sestavy Ocelářů po více než dvou měsících.

Týmu chyběl kvůli otřesu mozku a nahradil ve druhé formaci nemocného Irgla. Na led vstupoval už za stavu 0:1. Střela obránce Vydareného prošla Hrubcovi mezi betony a kotouč snadno doklepl Džerinš. Ve druhé minutě už ale bylo vyrovnáno. Dravecký si vybruslil z rohu před branku a bekhendem překonal Rybára.

Oceláři měli více ze hry, vytvářeli závary před hradeckou brankou a v první třetině soupeře přestříleli v poměru 19:5. Hosté ale nevynechali šanci na protiútok a v úvodních dvanácti minutách se dostali ke čtyřem přečíslením. Při posledním z nich Hrubec sebral Köhlerovi gól efektním semaforem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

"Vždycky mám v hlavě snažit se zakončit takové akce prvním dotykem, ať to gólman nestihne. Kdybych to možná zpracoval a dal po zemi... Těžko teď hodnotit. Musím vyzdvihnout gólmana. Byl tam včas, branka se z toho dát dala. Kdyby ta střela lízala tyčku, tak tam rukou nedosáhl," uvedl útočník Bedřich Köhler.

Třinečtí korunovali rostoucí tlak druhou brankou po krásné akci. Na parádní přihrávku Noska z vlastního pásma na útočnou modrou si nabruslil Adamský a puk poslal do horního růžku. Hosté hrozili v utkání z dobře hraných přesilových her, v nichž několikrát nebezpečně pálil Knotek. Oceláři měli šanci zvýšit vedení z brejku tři na jednoho, ale Marek Růžička si neporozuměl s Netíkem. Na druhé straně v šanci nezakončil ideálně Dej.

Třinec se v poslední třetině nestáhl a aktivní hrou udržoval soupeře nejen v bezpečné vzdálenosti, ale vytvářel si i šance a v poslední desetiminutovce dvakrát měnil skóre. Třetí gól přidal Rákos střelou od levého mantinelu a další drama nepřipustil v oslabení, v němž se v brejku prosadil Marek Růžička po přihrávce Adamského. Hosté se nepoučili a v téže přesilové hře faulovali unikajícího Draveckého, který ale trestné střílení neproměnil.

"Po dvou třetinách to bylo pořád otevřené. Neřekl bych, že nám to pak nesedlo. Možná jsme už hráli s větším rizikem, ale měli jsme šance, přesilovku, jenom jsme nedali gól," vysvětloval Köhler. Ocelářům se tak povedlo vyhrát tři utkání v řadě poprvé od Vánoc. "Poslední zápasy hrajeme dobře, dneska taky a v tom musíme pokračovat. Zlepšili jsme pohyb, jezdíme. I tempo na tréninku se zvýšilo," prohlásil Martin Růžička.

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Dravecký (Marosz, Nosek), 24. Adamský (Nosek, M. Doudera), 51. Rákos (Roth), 55. Marek Růžička (Adamský) - 1. Džerinš (Vydarený, Köhler). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 5:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4625.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - J. Petružálek, Redenbach, Rákos - Martin Růžička, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, Dravecký - Netík, Marek Růžička, Klimenta. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, od 21. navíc Pavlas - Köhler, Džerinš, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

René Mucha (Třinec): "Chtěli jsme navázat na utkání v Brně, které se nám podařilo. Kromě prvního střídání, kdy jsme inkasovali, jsme se prezentovali výborným, koncentrovaným výkonem a Šimon Hrubec to zavřel. Odrazili jsme se i od výborně odehraných oslabení, ve kterých jsme neinkasovali a zúročili i přečíslení. To bylo rozhodující."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Byl to velmi dobrý zápas. Měli jsme výborný vstup a v prvním střídaní jsme skórovali. Škoda, že domácí brzy vyrovnali. Od té chvíle zápas nabral obrovské tempo, bylo v něm spousta přečíslení a můžeme děkovat jen Patriku Rybárovi, že první třetina skončila 1:1. Ve druhé jsme se zlepšili v obraně, a přestože má Třinec velmi silný tým a hrál dobře, tak jsme mu byli vyrovnaným soupeřem. O výsledku rozhodly situace v nerovnovážném stavu. Celkově hrál Třinec výborně, za vítězstvím si šel o trošku víc a zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články