Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oceláři na Litvínov umí. Porazili ho pošesté v řadě, prodloužení rozhodl Marcinko

Třinec vyhrál už šestý vzájemný zápas za sebou proti Litvínovu. Na ledě chemiků uspěl ve 22. kole extraligy 2:1, když po 31 sekundách prodloužení vstřelil vítězný gól Tomáš Marcinko. Gól a asistenci si připsal Martin Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Třinec

"Nesmírně si vážíme dvou bodů z Litvínova, protože potvrdil výbornou formu z posledních zápasů. Byl to pro nás velmi těžký zápas. Byl dobrý z obou stran, rychlý na malém hřiště, kde nebyl čas a prostor na nic," řekl asistent třineckého trenéra Vladimír Országh, který v minulosti Litvínov vedl.

"Z našeho pohledu bylo utkání velmi vyrovnané. Napomohlo nám, že jsme měli poměrně dost přesilových her, ale nepodařilo se nám je využít. Věřím tomu, že pro naše mužstvo je fajn, že jsme s opravdu vynikajícím soupeřem bodovali," podotkl domácí trenér Karel Mlejnek.

V úvodu utkání třinecký útočník Roman zamířil vedle. Jeho spoluhráč Marcinko v deváté minutě nepřekonal forhendem domácího brankáře Godlu. Šance si vytvořila i Verva. Gólman Mazanec si však poradil s Kudrnovým zakončením a Wesley vypálil vedle.

Zatímco v první části byl poměr střel téměř vyrovnaný, ve druhé Litvínov obhájce titulu přestřílel. Přesto oba celky vstřelily po jedné brance. Abdul s Gutem jeli sami na Mazance, ale prvního jmenovaného fauloval při střele Hrehorčák a domácí dostali možnost trestného střílení. Zodpovědnost na sebe vzal Estephan, jenž střelou k tyči v čase 26:00 otevřel skóre. Kanadský útočník vstřelil sedmý gól v sezoně a zaokrouhlil počet bodů na dvacet.

Za Oceláře odpověděl v 36. minutě v početní výhodě rovněž jejich nejproduktivnější hráč. Hrňa nabil na střelu z kruhu Růžičkovi a třinecký kapitán dvanáctým zásahem v ročníku vyrovnal. Litvínovským mohl vrátit vedení v dalším oslabení Straka, jenže sám před Mazancem neuspěl.

Ve třetí třetině naopak měli více ze hry Slezané, gól však nevstřelili. Ve 47. minutě mohl dokonat obrat Chmielewski, jenže z dorážky do poloodkryté branky zamířil vedle.

V závěru poslední dvacetiminutovky byl ale vyloučen domácí kapitán Sukeľ a hosté si přenesli přesilovou hru do prodloužení. V něm Růžička našel u tyče Marcinka a slovenský útočník pátou trefou v sezoně vyzrál na krajana Godlu. Oceláři venku bodovali i v osmém zápase tohoto extraligového ročníku.

"V průběhu zápasu jsme měli na to, abychom urvali tři body. Měli jsme hodně přesilovek. Bohužel se nám v nich moc nedařilo, bylo to hodně křečovité. Oni naopak dvě přesilovky využili. Tyhle situace rozhodují zápasy," prohlásil útočník Litvínova Nicolas Hlava.

22. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Estephan z trest. střílení - 36. M. Růžička (Hrňa, Marcinko), 61. Marcinko (M. Růžička, Daňo). Rozhodčí: A. Jeřábek, Úlehla - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 3469.

Sestavy:

Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel, Freibergs - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Berka, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Kurovský - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Hrňa, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články