Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oceláři jsou krok od semifinále, ale ze Sparty zní: Nezamává to s námi, do Třince jedeme vyhrát

Precizní obrana Ocelářů zatím slaví úspěch. Hokejisté Třince budou mít v domácím prostředí první šanci uzavřít čtvrtfinálovou sérii proti Spartě a postoupit mezi čtyři nejlepší týmy extraligy, kde chyběli naposledy v roce 2017. Vedou 3:2 na zápasy. Pražané, kteří byli v sérii napřed za stavu 2:1, se ale nevzdávají. Přímý přenos utkání vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 16:40.

Třinečtí si vysloužili mečbol vydřenou nedělní výhrou 3:0. Dva góly v metropoli přidali až v samém závěru do prázdné branky při hře Sparty bez gólmana a během utkání byli mnohdy pod tlakem – na střely na branku prohráli drtivě 12:32.

"Šli jsme si za tím a věřili jsme, že to v Praze můžeme urvat a s náskokem se vrátit na domácí hřiště před domácí fanoušky. Stálo to hodně sil, ale máme den na to, abychom zregenerovali a byli připravení do dalšího zápasu. Věřím, že doma budeme úspěšní, když podáme podobný výkon. Bude to ještě velmi náročné, ale věřím, že to zvládneme," řekl útočník Marko Daňo.

Po obratu v sérii by měli mít Slezané psychicky navrch. "Jakmile ale padne puk na led, tak na tohle člověk nijak nemyslí. Soustředíte se jen na ten samotný zápas. A že bychom teď už byli favoritem oproti začátku série? Já bych ani neřekl. Kdo tomu hokeji trošku rozumí, tak určitě věděl, že to může být dlouhé a vyrovnané. A myslím, že teď se to jen ukazuje," podotkl zkušený obránce Jakub Jeřábek.

"Ta série má opravdu grády. Všechno se jede naplno, úplně na té maximální úrovni. Každý ten zápas je strašně vyrovnaný a rozhoduje jediný gól, když pomineme ty, co pak padnou do prázdné branky," řekl třinecký kouč Zdeněk Moták.

V podobném duchu mluvil i jeho protějšek Miloslav Hořava. "Čekali jsme, že to bude těžká série. Určitě jsme do toho nešli s tím, že bychom si mysleli, že vše půjde jako v základní části. Nechci říct, že bychom úplně předpokládali takový průběh, ale čekali jsme, že to může být i na sedm zápasů. A každý z nich, že bude ohromně těžký," konstatoval Hořava.

Obránce Michal Kempný nabádal, aby tým hodil poslední porážku za hlavu. "Nic jiného se nedá dělat. Určitě nekončíme, v úterý hrajeme v Třinci, kde musíme za každou cenu vyhrát. Stav série je sice 2:3, ale je to jen číslo. Připravíme se na další zápas. Určitě vím, že to s námi nezamává. A za tím si stojím. Budeme bojovat do poslední chvíle. Pojedeme do Třince zvítězit, nic jiného si ani nepřipouštíme. Do šestého čtvrtfinále půjdeme s čistou hlavou," řekl Kempný.

K tomu, aby vrátili sérii zpátky do Prahy na rozhodující sedmý souboj, potřebují sparťané nutně najít střeleckou pohodu. Neskórovali už 104 minut a 37 sekund. "Věřím, že v úterý už to zlomíme. Naše herní převaha za poslední dva zápasy byla velká a můžeme ještě přidat. A přidáme, protože sil máme dost, víc nám to jezdí. Půjdeme tomu naproti," uvedl útočník David Tomášek.

"Jedeme do Třince vyhrát, máme sebevědomí, oni naopak mohou být doma trošku pod tlakem. Když tam dorveme nějaké góly, tak věřím, že uspějeme," doplnil Tomášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články