Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Oceláři boj o vítěze základní části nezdramatizovali. Mladá Boleslav vyhrála jasně 4:0

Třinec inkasoval už po 37 sekundách hry a postupně vycházelo najevo, že na Prezidentský pohár si nesáhne a skončí druhý. Mladá Boleslav doma v posledním, 52. kole extraligy nedala Ocelářům šanci a vyhrála jasně 4:0. V předkole play-off narazí Bruslaři na devátý Zlín.

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Musíme si z toho vzít ponaučení, že pokud nebudeme dělat to, co jsme v té sezoně dělali a co nám vyneslo druhé místo, tak nám to nebude fungovat," podotkl třinecký útočník Jiří Polanský.

Oceláři prohráli poprvé po šesti utkáních. Měli ještě naději na zisk třetího Prezidentského poháru v klubové historii pro nejlepší tým základní části, skončili po základní části s 99 body na druhé místě a čtvrtfinále play-off pro ně začne ve středu 20. března před domácími fanoušky proti jednomu z úspěšných celků z předkola. Naopak Středočeši načnou předkolo vyřazovacích bojů na domácím ledě už v pondělí 11. března.

To nejzajímavější v první třetině se odehrálo v její úvodní minutě. Třinecký Růžička nastřelil tyčku a vzápětí rozjel Bruslařský klub protiútok. Klepiš, který se vrátil do sestavy po třech zápasech, přihrál puk Skalickému, který si s ním nabruslil až do levého kruhu a zadovkou ho přenechal Vondrkovi. Nejproduktivnější hráč domácích přesnou ranou k tyči překonal gólmana Hrubce po 37 sekundách hry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Třinec

Oceláři vyslali v úvodním dějství na brankáře Krošelje deset pokusů, vyloženou šanci si ale nevytvořili. Mladá Boleslav v závěru první části vystupňovala tlak a Hrubce zaměstnala několika střelami. Největší příležitost měl v 17. minutě útočník Látal, který se před třineckou brankou ocitl zcela sám, jenže s jeho bekhendem si Hrubec poradil.

Druhou branku přidali domácí v 27. minutě, kdy střelu beka Němečka od modré tečoval u tyčky Klepiš. Třinec se nadále nedokázal dostat do vážnější akce. V polovině duelu si zahrál jedinou početní výhodu v zápase, ale sám v ní inkasoval. Útočník Žejdl posunul ve středním pásmu puk na Vondrku, který zamíchal kotoučem a forhendem vyzrál na Hrubce podruhé.

Šestatřicetiletý rodák z Českých Budějovic asistoval i u předchozí trefy. Hrubec přenechal místo Kantorovi. Poté domácí dvakrát po sobě hráli přesilovku, ale bez gólového efektu. Až v samém závěru měl Krošelj práci, ale s pokusy Třince si poradil.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili Oceláři aktivněji, ale Krošelj nemusel výrazněji zasahovat. A tak v 51. minutě při hře o jednoho muže navíc udeřila Mladá Boleslav. Musil nabil Pláňkovi na ránu z první od modré a ten dělovkou propálil Kantora. Bruslaři zužitkovali přesilovku po pouhých osmi vteřinách. Středočeši porazili Třinec podruhé za sebou a Krošelj vychytal pátou nulu v sezoně.

"Šli jsme do toho naplno, je to taková příprava před play-off a je pro nás důležité, že jsme ho vyhráli," uvedl Vondrka.

52. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Vondrka (Skalický, Klepiš), 27. Klepiš (Němeček, Vondrka), 31. Vondrka (Žejdl), 51. Pláňek (P. Musil, D. Šťastný). Rozhodčí: Hribik, Kika - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2788.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Dlapa - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Třinec: Hrubec (31. Kantor) - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Husák, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Š. Novotný, Polanský, Werek - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Ohlasy trenérů:

Pavel Patera (trenér Mladé Boleslavi): "První minuta určila ráz zápasu. Kdyby se Třinec dostal do vedení, byl by to asi úplně jiný zápas. Naopak jsme se dostali do vedení my a byli jsme na koni. První třetina byla vyrovnaná až do konce. V druhé třetině, když jsme dali dva góly, tak si myslím, že od té doby jsme už byli lepší. Už poněkolikáté nás výborně podržel gólman a pohlídali jsme si to."

Marek Zadina (Třinec): "Neodehráli jsme moc dobrý zápas. Ráz zápasu určila první minuta. Martin Růžička trefil tyčku a Boleslav z protiútoku dala gól. Hrála opravdu dobře, výborně bruslila, moc nás do ničeho nepustila. V osobních soubojích byla silnější než my. Do nějakých vyložených šancí jsme se nedostávali. Když jsme se dostali, tak je podržel gólman. Klukům bych chtěl poděkovat za základní část. Odvedli výbornou práci, teď měsíc a půl hráli skvěle a skončili druzí po základní části."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články