Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Obránce Pavlík dvěma góly nasměroval Hradec Králové k výhře na ledě Litvínova

Hradec Králové zvládl duel 46. kola extraligy v Litvínově a udržel se v boji o třetí místo. Východočeši zvítězili 3:2 zejména díky dvěma brankám a celkově třem bodům Filipa Pavlíka. Na třetí Mladou Boleslav tak ztrácí z páté pozice dva body, čtvrtý Liberec má náskok jednoho bodu. Litvínov je z formy, z posledních čtyř zápasů neuspěl ani jednou a získal jen dva body.

Královéhradecký gólman Štěpán Lukeš kryje příležitost Tomáše Pospíšila z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Po zápase jsou to smíšené pocity. Na jednu stranu nemáme žádné body, na druhu stranu jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Soupeř nás vytrestal. Měli jsme hodně střel, ale soupeř dobře pokrýval předbrankový prostor a moc jsme se nedostali k dorážkám. Je to velká škoda, protože za výkon bychom si minimálně bod zasloužili," řekl trenér Litvínova Vladimír Országh.

První velkou šanci měl v páté minutě domácí Pospíšil, který se natlačil před gólmana Štěpána Lukeše, ale nestačil zakončit. Litvínov byl dlouho aktivnější, ale Mountfield se úspěšně bránil. Do první větší možnosti hostů se dostal ve 13. minutě v přečíslení dvou na jednoho Jergl, ale minul.

Vzápětí se ale hosté už radovali, když Pavlíkovu přihrávku před branku srazil hokejkou do vlastní branky Kudla. Oba pak byli i klíčovými postavami při zvýšení hostů na 2:0 v 15. minutě. Kudlovo vyloučení potrestal Pavlík už po šesti sekundách střelou od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Hradec Králové

"Jsem za to samozřejmě rád, že se mi podařilo dát gól a rovnou dva. Když máte v zápase tři body, tak se hned cítíte na ledě lépe. Hráči to zvedá sebevědomí. Hattrick jsem v životě nedal, takže jsem na něj ani radši nemyslel," smál se Pavlík.

Hradec Králové vytěžil branku i z druhé přesilové hry. Po 40 sekundách druhé části se přesně s návratem na led Martina Hanzla, který odpykával trest za příliš mnoho hráčů na ledě, prosadil z dorážky po Pavlíkově střele Koukal.

Snížit mohl vzápětí František Lukeš, ale ztroskotal na bratrovi Štěpánovi. Ve 36. minutě hradeckého gólmana nepřekonal ani Hanzl, ale 111 sekund před koncem druhé části už přišel o čisté konto. Z pravé strany od mantinelu jej překonal obránce Irving.

Na začátku třetí třetiny nebezpečné pálil František Lukeš a ve 47. minutě domácí snížili při Gasparově vyloučení na rozdíl jediné branky. Jarůšek ještě neuspěl, ale o chvíli později se po Hüblově asistenci prosadil před brankou bek Ščotka.

Perretův únik pak stihl zmařit vypíchnutím puku Irving. Hosté potom odolali při dvou Šaldových vyloučeních. Při tom druhém 152 sekund před koncem sáhli domácí k power-play, ale Štěpán Lukeš odolal, a Litvínov ze své velké střelecké převahy v utkání 44:11 nevytěžil ani bod.

"Ve druhé a třetí třetině jsme je zavřeli a měli jsme tam šance kolem brány, ale bohužel nám to tam nespadlo vícekrát. Ale taky jim musím dát kredit, že oni to kolem branky umí. Jsou silní a mají velké beky, kteří puky pochytají. My jsme měli více střel, ale nebyli jsme dostatečně důrazní, abychom to přetavili ve více gólů," prohlásil obránce Litvínova Patrik Demel.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 39. Irving (P. Zdráhal, Zajíček), 47. Ščotka (V. Hübl, Balinskis) - 13. F. Pavlík, 15. F. Pavlík (V. Růžička ml.), 21. Koukal (J. Sklenář, F. Pavlík). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Bez diváků.

Litvínov: Zajíček - Balinskis, Cibulskis, Demel, Kudla, Irving, Ščotka - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - L. Stehlík, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Nedomlel, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Čáp, Gaspar - Jergl, Koukal, Perret - Zachar, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Lev - Kelly Klíma, Kevin Klíma, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články