Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Obrana Zlína je bez dvou hráčů. Ferenc a Gazda mají dvouzápasový trest

Nepříjemný zásah do obranných řad jsou pro trenéry Zlína dvě disciplinární potrestání beků Jakuba Ference a Daniela Gazdy ve třetím kole extraligy. Nový předseda disciplinární komise Viktor Ujčík oba za nevybíravé zákroky potrestal dvouzápasovou stopkou. Za Chomutov si jednou nezahraje i forvard Dávid Skokan.

Zlínský obránce Jakub Ferenc
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Ferenc fauloval již ve 3. minutě duelu hradeckého útočníka Radka Pilaře, který následně odstoupil. "Ferenc se dopustil zvláště nebezpečného aktivního pohybu pravým kolenem směrem dopředu, přičemž tímto způsobem zasáhl protihráče do oblasti pravého kolena v situaci, kdy držel svou pravou nohu na ledě a neměl možnost na Ferencův zákrok jakkoliv zareagovat," uvedl předseda komise Viktor Ujčík.

Gazda se nedovoleného zákroku dopustil v první třetině, kdy fauloval Mislava Rosandiče. Rozhodčí Robin Šír s Romanem Mrkvou jej sice nevyloučili, disciplinární komise však zlínského beka na základě podnětu Hradce Králové dodatečně potrestala.

"Gazda si musel být vědom skutečnosti, že zákrok vede na protihráče, který o jeho pohybu a postavení nemá tušení, neboť k najetí na zákrok došlo zcela mimo jeho zorný úhel," řekl Ujčík s tím, že zlínský bek neměl snahu hrát puk, ale jeho cílem bylo zasáhnout Rosandiče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín – Hradec Králové

I Skokan pyká za faul ve 3. kole. Chomutov hrál s Libercem v pátek a slovenský útočník byl v něm potrestán za atak na Tylera Redebacha. Zástupci Bílých Tygrů pro Skokana požadovali trest za "bodnutí", s čímž Ujčík nesouhlasil.

"Skokan vedl svůj zákrok holí intenzivním seknutím zespoda nahoru a zasáhl protihráče do oblasti břicha," uvedl Ujčík s tím, že hráč Chomutova byl plně zodpovědný za následky svého jednání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články