Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

"O takové fanoušky nemáme zájem," vzkázali v Chomutově rasistům

Chomutov – Vedení extraligového Chomutova se veřejně omluvilo libereckému útočníkovi Waynu Simmondsovi za rasistické nadávky, kterými hráče v nedělním zápase uráželi někteří z fanoušků Pirátů. Kanaďan tmavé pleti se stal jejich terčem v závěru třetí třetiny duelu, který Chomutov vyhrál 3:2 v prodloužení.

Wayne Simmonds v dresu Liberce
zdroj: ČT24

"Jsme znechuceni chováním skupinky diváků, kteří výrazně poškodili dobrou pověst celého našeho klubu. Rádi bychom se hluboce omluvili hráči Simmondsovi a celému libereckému týmu," uvedl marketingový ředitel klubu David Dinda.

Část fanoušků z "kotle" domácího týmu začala útočníka Philadelphie, který do Liberce přišel při výluce zámořské NHL, urážet poté, co byl po souboji s ním ve třetí třetině vyloučen domácí Miroslav Zálešák. Řada diváků v aréně ale počínání skupiny příznivců odsoudila pískotem.

"Bylo to trapné, ubohé a malé. Žádám tyto lidi, aby chomutovský hokej nenavštěvovali. O takové fanoušky nemáme zájem," uvedl generální manažer Jaroslav Veverka, podle nějž představitelé extraligového nováčka udělají vše, aby se situace už neopakovala. "Uděláme maximum pro to, abychom lidem, kteří jsou původci tohoto jednání, zamezili vstup na stadion. A to navždy," dodal Veverka.

Je nám líto, video expirovalo.
V Chomutově odsoudili bučení na Simmondse

Krok chomutovského vedení ocenili i zástupci Liberce, generální manažer Ctibor Jech reakci fanoušků Pirátů také odsoudil. "Česká extraliga zažívá právě díky hráčům z NHL hokejové hody a takový útok je naprosto nepřijatelný," podotkl Jech.

Litoval, že se Simmonds musel s podobným útokem setkat. "Je nepříjemné, že se s něčím takovým setkal právě v České republice. Velmi oceňujeme postoj vedení chomutovského klubu, které jednoznačně odsoudilo chování malé skupinky svých fanoušků a provádí opatření, která dalším podobným projevům zamezí," dodal Jech.

Podle Jecha nebude Liberec podávat podnět disciplinární komisi hokejového svazu. Nicméně vzhledem k tomu, že je vše zaznamenáno v oficiálním zápisu o utkání, bude svaz tuto záležitost řešit.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články