Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Novým předsedou disciplinární komise extraligy byl jmenován Ujčík

Bývalý vynikající útočník a trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík se stal novým předsedou disciplinární komise hokejové extraligy. Šestačtyřicetiletý Ujčík ve funkci nahradí Karla Holého, jenž v komisi působil od roku 2005 a od roku 2010 byl jejím předsedou. Změnu potvrdil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

Viktor Ujčík v Merkur Ice Areně v Říčanech
zdroj: ČT24

Ujčík hájil v nejvyšší soutěži barvy několika klubů a sehrál v ní přes 900 utkání. Před šesti lety byl oceněn jako nejslušnější hráč extraligy. Naposledy se objevil krátce na ledě ještě v sezoně 2013/14 ve druhé nejvyšší soutěži v dresu Jihlavy, ale kvůli potížím s kolenem skončil. Symbolicky tak ukončil kariéru v rodném městě a v klubu, v němž si v sezoně 1990/91 připsal první ligové starty.

S Jihlavou slavil i československý titul. Později hrál extraligu za Slavii, Třinec, Plzeň, Spartu a nejdéle pak za Vítkovice. Jediné zahraniční angažmá prožil Ujčík v letech 2004-2007 v Kärpätu Oulu a dvakrát vyhrál finskou ligu. V druhé polovině 90. let patřil Ujčík k oporám národního mužstva, za které odehrál 162 zápasů.

Ve sbírce má zlato ze světových šampionátů v letech 1996, 1999, 2001 a bronz z roku 1997. Po skončení aktivní dráhy působil jako asistent trenéra v Jihlavě, naposledy pak v uplynulé sezoně v Mladé Boleslavi.

"Disciplinární komise je pod drobnohledem, často i pod tlakem klubů a fanoušků a předsedat jí není jednoduché. Pod vedením Karla Holého se určitě posunula vpřed a přizpůsobila se rostoucím nárokům," uvedl ředitel extraligy Josef Řezníček.

V nadcházejícím ročníku 2018/19 budou vedle předsedy Ujčíka dalšími členy disciplinární komise Tomáš Jelínek, Vladimír Macholda, Libor Procházka a Jaromír Bláha. Nový člen komise Bláha byl dlouholetým čárovým rozhodčím. V extralize působil 23 sezon a odřídil v ní více než 700 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články