Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nový zlínský střelec Gazda měl dobrou karmu, zaplatil spoluhráčovi oběd

Jednadvacetiletý Daniel Gazda prožil v dresu ševců zatím nejpovedenější extraligový start. V předešlých 43 zápasech si připsal jen 4 asistence. V neděli ukončil gólové čekání, dvakrát skóroval, k tomu si připsal asistenci. Díky jeho výkonu Zlín vyhrál v Boleslavi 3:2.

Gazda a Valenta
zdroj: ČT4 autor: Paprtstkář Pavel

"Byl to mimořádný večer. První gól jsem dal se štěstím, druhý mi tam spadl. A ještě jsem si připsal asistenci. Dnes se to povedlo," usmíval se Gazda po zápase.

Jeho první chvíle přišla ve 23. minutě, kdy v přesilovce křížnou přihrávkou našel volného Edgarse Kuldu. O šest minut později brankář Gašper Krošelj vyrazil jeho střelu, ale Martin Pláněk nešťastně srazil puk zpět do branky. Ve 35. minutě se Gazda už prosadil zcela sám, když se od modré čáry trefil pod horní tyč. "Byla tam výborná clona od Štěpána Fryšary. Jeho černá práce moc pomohla. Kdyby to brankář viděl, tak střely od modré moc do branky neproletí," uvedl Gazda, který letos hraje extraligu poprvé stabilně.

V minulé sezoně působil hlavně v juniorech a za A tým odehrál jen 14 utkání. "Byl jsem docela zvyklý střílet a dávat góly. Konečně se to povedlo i tady a hned dvakrát. Měl jsem to v hlavě, ale nepropadal jsem panice, protože jsem se do šancí dostával," podotkl obránce, jenž v předešlém ročníku mezi juniory nastřílel 13 branek.

Gazda přiznal, že mu k úspěchu možná pomohla i karma. Před dvěma týdny se totiž vsadil o oběd s Tomášem Žižkou, kdo dá první gól. "Dohodli jsme se ráno na rozbruslení před zápasem proti Vítkovicím a on dal odpoledne gól. Vyšlo mu to rychle. Dnes jsem mu oběd zaplatil, takže se to možná obrátilo," usmíval se odchovanec zlínského hokeje. "Důležité ale hlavně bylo, že jsme vyhráli jako tým".

Gazda vyzdvihl i výkon brankáře Jakuba Sedláčka, který si připsal 37 úspěšných zákroků. "Kuba je výborný celou sezonu a jsme rádi, že nás podržel. Trošku jsme čekali, že na nás Boleslav vletí. Jsou pod dekou a snaží se to zlomit," řekl Gazda k první části, kterou domácí vyhráli na střely 16:3. Stav byl ale bezgólový.

"Klíčová byla asi pětiminutová přesilovka na začátku druhé třetiny. Věděli jsme, že z toho musíme vytěžit gól, a naštěstí se to povedlo. A myslím si, že Boleslav se z toho celou třetinu nedostala," poukázal na vyloučení Martina Látala na konci první třetiny.

Jeho výkon ocenil i trenér Beranů Robert Svoboda. "Byl to jeho asi nejlepší zápas v dospělé kategorii. My jsme rádi, že se jedná o kluka, který se posouvá a svými výkony potvrzuje, že může hrát extraligu. A může ji navíc hrát dobře. Dnes to byl zápas, který rozhodl," uzavřel kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články