Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nový trenér Pardubic Král: Máme špatný útok, snad nás Sparta namotivuje

Praha – Hokejisté Pardubic mají nového trenéra, kterým se stal Richard Král. Někdejší hráč Dynama a také trenér juniorů má za úkol pozvednout tým, který neprožívá dobrý vstup do sezony. Pardubice jsou aktuálně jedenácté s devíti body. "Hráči si přestali věřit, chci jim dodat sebevědomí," řekl Král České televizi s tím, že od vedení žádný konkrétní cíl nedostal. "Musíme zlepšit hru, postavení v tabulce a pokusit se o play-off," doplnil.

Pardubický celek neprobrala ani třísettisícová pokuta a změny v kádru, například ukončení zkoušky Tomáše Divíška. Trenéra Miloše Říhu mladšího tak nezachránila po sérii tří porážek ani nedělní výhra v Litvínově. "My jsme si prakticky nic nepředávali. Miloš během pondělního odpoledne vyklidil kancelář, jen jsme se pozdravili a to bylo všechno," řekl Král, extraligová legenda a dvojnásobný vítěz kanadského bodování extraligy.

Král zářil především v Třinci, ale pochází z Pardubic, kde také sbíral úspěchy. V roce 1989 byl členem mistrovské party, o pět let později pak dotáhl tým ke stříbru coby nejlepší kanonýr celé soutěže.

Trenér Richard Král: "Nějaké změny uděláme, ale celý kádr určitě nepřeházíme. Návaznost hráčů, která fungovala i loni, tam je, ale třeba přehodíme levé křídlo s pravým, možná něco v obranných dvojicích, maximálně si z 1. ligy přivedeme na výpomoc nějakého hráče."

Král se po skončení hráčské kariéry do Pardubic vrátil, společně s Pavlem Zadinou, bývalým věrným spoluhráčem, trénoval juniorku. Teď dostává svou první velkou šanci. "S celým týmem si nastíníme základní taktiku, co bychom chtěli hrát, a pak absolvuji s každým hráčem dvě tři minuty seznámení, co by chtěli hrát, jaké posty jim vyhovují a co by se mělo změnit," uvedl Král, jenž v úterý dopoledne vedl první trénink.

"Zaměřen byl hodně na bruslení, přihrávky, žádné kombinace. Bylo to spíš takové volnější, aby se hráči uvolnili a dostali se do toho zpátky. Nevím, jaký byl systém předtím, my naběhli na pravidelnost, kdy budeme mít bruslařské úterky a středa čtvrtek např. kombinace, přesilovky a oslabení," řekl Král. "Záleží, jak bude mančaft pracovat v tréninku, a pak je šance, že se to přenese i do zápasů," dodal.

Do první etapy vyjede nový trenér v pátek domácím zápasem proti Spartě. "Los Sparta, Brno a Hradec Králové není lehký. Na utkáních by mohlo být vyprodáno, bude to těžké. Ale kdyby se hráči nenahecovali na Spartu, bylo by to smutné. Tenhle impuls by nám mohl pomoct," zamyslel se Král.

Nejvíce se nový trenér zaměří na ofenzivu. "Dril je potřeba, nikdo to nemá rád, ale patří to k tomu. Hráči musí chodit do kombinací a vypracovávat si šance. Nejvíc nás trápí útok, obrana na tom je docela dobře. Dosud byli hráči málo na puku, chceme zapracovat na tom, aby pracovali s kotoučem a nebáli se tvořit. Abychom prostě hráli hokej."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články