Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nový trenér Pardubic Draisaitl: Víme, o co jde. Musíme se zachránit

Pardubice - Hokejisté extraligových Pardubic mění podruhé v sezoně trenéra. Novým hlavním koučem Dynama se stal Peter Draisaitl, který nahradí Richarda Krále. Bývalý vynikající útočník přitom tým vedl od října, kdy ve funkci vystřídal Miloše Říhu mladšího.

Ani pod Královým vedením však Pardubice výrazně nezlepšily výsledky. Po nedělním 37. kole jsou dvanácté s náskokem dvou bodů na poslední Litvínov. Na desátý Třinec, který momentálně drží poslední pozici zajišťující postup do předkola play-off, ztrácejí sedm bodů.

Padesátiletý Draisaitl byl až do konce listopadu trenérem Hradce Králové, teď podepsal víceletou smlouvu v Pardubicích. Ještě tento týden jej tak čeká třaskavá domácí premiéra. V pátek se totiž Pardubice představí v Brně a v neděli je čeká derby právě s Hradcem Králové, které bude hostit Tipsport arena.

"Nacházíme se v těžké fázi sezony, a protože si uvědomujeme vážnost naší situace, sázíme na zkušeného trenéra, který vyznává naprosto profesionální přístup a totéž vyžaduje od hráčů. Stoprocentní disciplína je základem jeho práce, právě tyto atributy by nám měly pomoci zvrátit dosavadní vývoj sezony," uvedl generální manažer Pavel Rohlík.

Už nemůžeme jít v tabulce níže, je si vědom Draisaitl

Německý kouč s českými kořeny působí v extralize od sezony 2012/13, kdy vedl České Budějovice. S týmem se po roce přesunul do Hradce Králové. Hráče Dynama poprvé povede na úterním tréninku. "Čeká nás spousta práce, která bude velmi intenzivní a náročná pro nás všechny. Půjdeme krok za krokem. Hráči toho mají po psychické stránce až nad hlavu. V klidu to odpracujeme úkol za úkolem," uvedl Draisaitl, který si pochvaloval způsob jednání s Rohlíkem i majitelem klubu Romanem Šmidberským.

Rodák z Karviné si dobře uvědomuje, že jeho hlavním úkolem je zachránit tým mezi elitou. "Pardubice nemohou jít v tabulce níže. Zápasů je málo a bodů, které musíme získat, mnoho. Nebudeme si vykládat žádné pohádky. Víme, o co nám jde, že musíme zachránit sezonu," podotkl Draisaitl, který podle svých slov zatím vůbec neřeší nedělní derby. "Tohle je moc daleko. Teď si chci připravit úterní trénink, dát všemu řád a rutinu," řekl.

Pardubice jsou druhým klubem v této sezoně, který měnil hlavního trenéra už dvakrát. K podobnému kroku se odhodlali v Třinci, kde nejprve místo Jiřího Kalouse převzal tým René Mucha, kterého později doplnil Jiří Dopita. Vedle Hradce Králové, kde mužstvo po Draisaitlovi převzal Vladimír Kýhos, hlavního kouče změnily i Karlovy Vary. Karla Mlejnka vystřídal Peter Oremus.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články