Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nový lídr Zlína? Blaťák se po deseti letech vrací domů

Zlín - Do Zlína se po deseti letech v zahraničí vrací obránce Miroslav Blaťák. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 podepsal s mateřským klubem dvouletou smlouvu. Zlínský rodák strávil uplynulých devět let v Rusku, poslední angažmá v Čerepovci ukončil předčasně kvůli problémům s páteří už v listopadu.

"Na podmínkách smlouvy jsme se dohodli poměrně rychle již v průběhu uplynulé sezony a čekali jsme pouze na formální potvrzení. Je to velká posila do obranných řad a předpokládáme, že bude jedním z lídrů mužstva nejen na ledě, ale i v kabině," uvedl jednatel Zlína Patrik Kamas.

Blaťák, jenž v pondělí zahájí se sedmým týmem uplynulé extraligové sezony letní přípravu, se chtěl vrátit do Zlína převážně z rodinných důvodů. "Se Zlínem jsme si vyšli při jednáních maximálně vstříc. Zdravotně jsem v pořádku a mám do hokeje opět velkou chuť," řekl zkušený obránce.

Blaťák před odchodem do zahraničí v roce 2006 získal s klubem kompletní sadu extraligových medailí, především historický titul v roce 2004. Nejprve působil sezonu ve švédském týmu Mora a poté se stěhoval do Ruska. Šest let strávil v Ufě, s níž se stal v roce 2008 posledním mistrem ruské superligy a o tři roky později získal Gagarinův pohár za vítězství v KHL. Poté hrál dva roky za Omsk a naposledy v Čerepovci, kde však i vinou zdravotních problémů absolvoval jen 18 zápasů.

Za českou reprezentaci si Blaťák zahrál na čtyřech mistrovstvích světa a získal tři medaile. Kromě zlata z Německa má ve sbírce stříbro z Rigy 2006 a bronz ze Švédska a Finska 2012. Startoval také na olympijských hrách ve Vancouveru 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články