Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Novotný podpořil výhru Bruslařů padesáti zákroky. Až na konci jsem zjistil, kolik střel Hradec měl, přiznal

Na jaře musel Filip Novotný strávit bolestivý konec Hradce Králové už ve čtvrtfinále play-off proti Mladé Boleslavi. Teď se postavil do branky na opačné straně a svůj bývalý tým vychytal, když při vítězství 2:0 zastavil všech padesát střel.

Filip Novotný
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Dvanáct v první třetině, patnáct ve druhé, dokonce třiadvacet ve třetí. Tolik ran postupně letělo na Novotného, ten ale nepustil ani jedinou. Zaznamenal tak jedno z nejcennějších čistých kont v extraligové kariéře.

"Až na konci jsem zjistil, kolik střel Hradec měl. Soustředil jsem se na každou a byl jsem v zápase. Poslední dobou mi to úplně nešlo a dlouho jsem nevyhrál za tři body, tak doufám, že se to otočí k lepšímu," líčil Novotný.

Bruslařský klub dlouho vedl těsným poměrem 1:0 po gólu Pontuse Aberga z 32. minuty. Postupně se hosté dostávali pod větší a větší tlak, defenziva v čele s Novotným ale odolávala.

"Zápas jsem si hrozně užíval. A i v závěru mi přišlo, že čas utíkal rychle," pousmál se hrdina Mladé Boleslavi.

Její výhru potvrdil v poslední sekundě do prázdné branky Jan Stránský. "Je to super, tři body jsou důležité. Vyhrát takhle venku nad těžkým soupeřem hodně potěší. Myslím si, že kluci podali výborný výkon," vyzdvihl Novotný.

Triumf na ledě bývalého zaměstnavatele však pro něj neměl sladší příchuť než ty ostatní. "Vůbec. Dlouho jsem chytal v Karlových Varech, ale v Hradci to byla hodně krátká štace, takže teď to nijak speciálně nevnímám," vysvětlil.

Mladá Boleslav ještě nedávno prožívala podobnou krizi, která teď zasáhla Mountfield. Na přelomu října a listopadu prohrála dokonce šest utkání v řadě.

Jako by však v reprezentační přestávce znovu našla recept, jak vítězit. Od té doby získala dvanáct z patnácti možných bodů.

"Nemyslím si, že bychom vyloženě něco změnili. Prostě všichni makáme a chceme vítězit. Podle mě jsme ani předtím neměli špatné zápasy, ale vždycky nám to uteklo třeba o gól," podotkl Novotný.

"Je důležité, abychom ustálili výkony, sbírali bod po bodíku a šli tabulkou nahoru. Musíme být ale pokorní, protože se to může zase otočit zpátky," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články