Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Novotný vynuloval Hradec, Východočeši počtvrté v řadě nebodovali

Hradec Králové se v extralize dál trápí, doma podlehl Mladé Boleslavi 0:2 a zaznamenal čtvrtou porážku v řadě. Východočeši podruhé za sebou nedali gól, ačkoli střelecky dominovali poměrem 50:15. Bruslaře podržel bývalý brankář domácích Filip Novotný, který udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Filip Novotný v utkání s Hradcem Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Úvod zápasu viditelně zrcadlil formu obou týmů z posledních kol. Aktivita patřila Mladé Boleslavi, povzbuzené šestibrankovým obratem proti Litvínovu.

Její elitní útok vymyslel za první čtyři střídání dvě gólové možnosti, ve kterých neuspěli Lantoši a Najman.

Hradec se zvedal postupně. Do šancí se tlačil zejména Lev, jenže v té největší během přesilové hry vystřelil metr vedle.

Brankář Novotný, jenž dochytal minulý ročník právě v Hradci, pak zachránil Bruslaře při úniku obránce McCormacka.

Domácí díky rychlonohým útočníkům varovali soupeře i v jeho přesilovkách, byť sami měli největší štěstí, že Kousalovi před prázdnou brankou přeskočil puk hokejku.

Na Hradci bylo vidět, jak moc aktuálně tápe v zakončení. Když se k tomu ve 32. minutě přidal pomalý návrat nejnovější akvizice Marcela, skóre otevřel unikající Aberg.

Brankář Kiviaho byl podruhé překonaný na startu třetí části, puk však odpálil z brankoviště Blain. Zahájil tím další silnou hradeckou pasáž.

Mladá Boleslav se soustředila na bránění hubeného náskoku a většinu času se hrálo před Novotným, který však měl těžkých zákroků pomálu.

Tři minuty před sirénou odvolali Východočeši brankáře, ani v power play ale nedokázali skórovat a v poslední sekundě je potrestal Stránský. Hradec prodloužil střelecké mlčení už na 134 minut a 38 sekund.

Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Aberg (O. Najman, Pýcha), 60. J. Stránský. Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2715.

Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Jergl, Cingeľ, Lev - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Kelly Klíma, Lalancette, Kevin Klíma - Z. Doležal, Štohanzl, Pajer. Trenér: T. Martinec.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Aberg, O. Najman, Lantoši - P. Kousal, Závora, Kantner - J. Stránský, Fořt, M. Beránek - Šťastný, Bičevskis, Kotala. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články