Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nezastavitelný Zohorna. Lídr Pardubic vstřelil druhý hattrick a skolil Plzeň

Takto ho příliš neznáme. Reprezentační forvard Tomáš Zohorna přidává k poctivé práci v úvodu extraligové sezony naplno i střelecké kvality. Na hattrick v prvním kole navázal i v tom třetím na ledě Plzeň. Indiáni padli 1:4 a poprvé pod Petrem Kořínkem po trenérské změně neuspěli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Pardubice

Plzeň tak i po premiéře nového hlavního trenéra Petra Kořínka a jeho asistenta Františka Bombice, kteří nahradili odvolané kouče Václava Baďoučka a Miloše Říhu mladšího, čeká na bodový zisk.

Domácí vstoupili do utkání důrazně, ale záhy museli ubránit oslabení po faulu Zámorského. Hokejovější hosté si dlouho větší příležitost nevypracovali. Až v 9. minutě po zaváhání Indiánů ve středním pásmu vysunul Radil Zohornu, ten sice ze samostatného úniku trefil jen pravou tyč, ale gólman Pavlát si kotouč nešťastně srazil za brankovou čáru. Plzeňští se snažili rychle odpovědět, jejich snahu však srážela nejistá kombinace.

Do prostřední části Indiáni doslova vlétli a pořádně zaměstnali gólmana Willa. Plzeňský odchovanec ale dokázal skvěle zasáhnout i proti zakončení osamoceného Mertla z mezikruží. Paradoxně z první vážnější akce udeřili ve 26. minutě hráči Dynama, když zaváhání Baránka v rozehrávce potrestal Vála přesným švihem z levého kruhu.

Lépe kombinující hosté přečkali nebezpečnou teč Schleisse a po polovině zápasu zvýšil už na 3:0 bekhendovou dorážkou Válovy střely znovu Zohorna. Nervózní snaha domácích o korekci výsledku narážela na kompaktní hru Dynama. Především první formace Východočechů si dokázala opakovaně vytvořit tlak v útočném pásmu.

Začátek závěrečné třetiny okořenila bitka mezi Bittenem a Kousalem a poté přišel nápor domácích. Mertl ovšem po kombinaci s Blomstrandem nepřekonal bekhendovým blafákem Willa a strážce pardubické svatyně odolal během vyloučení Čerešňáka i Hrabíkově dorážce a při pokusu Rekonena ho zachránila pravá tyčka.

Definitivně mohl zlomit odpor soupeře Zohorna, ale zblízka minul a v 53. minutě snížil na 1:3 úspěšnou tečí Hrabík. Výrazně střelecky aktivnější domácí sahali při dlouhé hře bez brankáře po snížení při Zámorského bombě do horní tyčky, ale na konečných 4:0 upravil trefou do prázdné branky Zohorna a dokonal tak svůj hattrick.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 53. Hrabík (Rekonen, Kaňák) - 9. T. Zohorna (Hyka, Radil), 26. Vála (Říčka, R. Kousal), 31. T. Zohorna (Vála, Hrádek), 59. T. Zohorna. Rozhodčí: Horák, Hejduk - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 1:3, navíc Bitten - Kousal oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 4390.

Sestavy:

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Budík, Kaňák, Houdek, Piskáček, Baránek - Schleiss, Kodýtek, Rekonen - Meyer, Mertl, Blomstrand - M. Lang, Suchý, Hrabík - Sedlák, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Hyka, T. Zohorna, Radil - Cienciala, R. Kousal, Říčka - A. Musil, Poulíček, Paulovič - T. Urban, O. Rohlík, Koffer. Trenér: R. Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články