Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Nevýrazná Plzeň se dál trápí. Straka přiznal, že byl ve hře chaos

Ostrava - Ani změna na střídačce neprobudila malátné plzeňské hokejisty, kteří po dalším nezdaru čekají na vítězství za tři body od 18. září, kdy ve čtvrtém kole vyhráli ve Zlíně. Tentokrát Západočeši nestačili na Vítkovice (1:4) a Martin Straka přiznal, že jeho svěřenci se trápí a v průběhu hry se dopouští chaosu.

Martin Straka s Tomášem Vlasákem (v pozadí) na lavičce Plzně
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Západočeši toho předvedli v Ostravě žalostně málo. "Hráli jsme úvodních deset minut a pak už to byl totální chaos. Není tam kombinace, není tam ani koncovka. Ale hlavně jsme slabí v soubojích, které nedokážeme dohrávat. Je to špatné, musí se to nějakým způsobem zastavit, ale jak, to zatím nevíme," řekl Straka po utkání.

U mužstva je spolu s Ladislavem Čihákem, Tomášem Vlasákem a Jiřím Hanzlíkem od pondělka. Poté, co se po nedělní prohře 0:5 se Spartou rozhodl odvolat z postu hlavního kouče bratra Michala. Straka zatím netuší, jak dlouho jeho záskok potrvá. "Na to se mě teď neptejte. Situace se pořád nějakým způsobem vyvíjí. Dneska to vedl Láďa Čihák a myslím, že to vedl skvěle. Není tam ale na hřišti to, co bychom chtěli," řekl Straka.

Zatímco ještě v pondělí se k možnosti hráčských změn stavěl spíše zdrženlivě, po dnešním špatném výkonu je nevyloučil. "Musíme si to ještě nějak vyhodnotit. Máme z toho teď těžké hlavy. Víme, že to byl chaos. Musíme se na to podívat na videu, malinko pozměnit sestavu a dělat s klukama každý den," řekl Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Plzeň

Plzeň neprobraly ani velké šachy v sestavě. K zápasu neodcestovali útočníci Koreis a Yellow Horn. "Byli cvičit v posilovně. Dneska jsme to poskládali takhle, příští zápas se to třeba změní," řekl Straka.

Podle něj má mužstvo značné rezervy v dohrávání soubojů. Tam Straka vidí jeden z hlavních problémů. "Nedokončíme žádný souboj. Soupeři nám ze všeho vyjedou v útočném pásmu i defenzivní zóně. To je pak těžké, když to nedohrajete. Souboje musíme zlepšit, v tom jsme slaboučcí a z toho to všechno vychází," řekl.

Nasazení se podle něj hráčům nedá vytknout. "Kluci se snažili, ale když nejsou v těch pozicích, kde mají být, pak to vypadá takhle. Deset minut nám to šlo. Pak uděláme jednu chybu a úplně se to všechno sesypalo. Byl to kočkopes. Jsme v takové situaci a musíme si z toho pomoct sami. Nikdo nám nepomůže," řekl Straka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články