Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nevýrazná Kometa hostí Vítkovice, trápící se Litvínov přivítá Bílé Tygry z Liberce

Ve 23. kole extraligy přivítá sedmá Kometa třetí Vítkovice. Brňané prožívají nepovedené období a z posledních pěti duelů vyhráli jen jednou. Naopak Ostravané se drží v první čtyřce a zlepšené výkony chtějí potvrdit i na jihu Moravy. Druhý Liberec se zase představí v Litvínově a bude chtít využít čtyřzápasové krize černožlutých.

Brňané se pokusí napravit zaváhání s Olomoucí

Mistrovská Kometa se stále nemůže herně ani výsledkově nastartovat. Z posledních pěti zápasů získala čtyři body a vyhrála pouze v Litvínově. Tým doplácí na špatnou disciplínu, hodně gólů inkasují Brňané v oslabení.

"Uvědomujeme si, že naše výkony v poslední době nejsou dobré. Místo toho, abychom pracovali pro mužstvo, děláme zbytečné útočné fauly. Jsou to věci, které nemůžeme nechat bez povšimnutí, a musíme se vrátit k poctivé hře," poznamenal trenér Komety Kamil Pokorný.

Pro Vítkovice je Kometa od uplynulé sezony strašákem, proti němuž v sedmi po sobě jdoucích zápasech nedokázali uspět. Přerušit černou sérii se budou Ostravané snažit i s novou posilou obráncem Jaroslavem Mrázkem, který přišel z Chomutova.

"Hlavně musíme být ukáznění a nedávat soupeři příležitost vlastní nedisciplinovaností. Kometa je nesmírně kvalitní tým, který tohle dokáže potrestat," řekl kouč Ostravanů Jakub Petr.

Nejen situaci v brněnské Kometě se věnoval nový Hokej fokus podcast, ve kterém se diskutovalo mimo jiných o posilách Liboru Kašíkovi či Tomáši Plekancovi:

Chomutov se představí na ledě Zlína

Zlínští Berani z posledních čtyř zápasů třikrát naplno bodovali. V tabulce se vrátili na osmé místo, na poslední Chomutov mají šestnáctibodový náskok.

"To nic nemění na situaci, že nás čeká těžké utkání. Soupeře si nemůžeme ve vyrovnané soutěži dovolit podcenit. Stačí připomenout nedávné výhry Chomutova nad Spartou a Pardubicemi. Víme dobře, o co se hraje," ujistil zlínský kouč Robert Svoboda. Do sestavy se vrací uzdravený Fryšara, na marodce je stále útočník Herman.

Piráti v arénách soupeřů čtyřikrát v řadě nebodovali a nedělní porážka v Mladé Boleslavi byla třetí během této série, kdy vstřelili jediný gól. "A na jeden gól venku se špatně vyhrává," přitakal obránce Ronald Knot.

Hradec Králové se utká s Plzní

Ani Hradec Králové venku zrovna nezáří, ale je nejlepším týmem soutěže na domácím ledě, kde Mountfield uhrál 29 bodů z 36 možných. "Je extrémně důležité, že doma sbíráme body. Když budeme dobře pracovat a půjdeme si za tím, přidáme další," věří útočník Petr Koukal.

"Plzeň hraje také celoplošný hokej s hodně bruslením, v utkání bude asi i hodně soubojů. Navíc mají Milana Gulaše, který má tak 20 střel za zápas, na to si musíme dát pozor," doplnil Koukal.

Plzni se naopak daří o něco lépe venku než doma. "Kdybychom se dostávali do vedení, hrálo by se nám lépe, pod menším tlakem a třeba by to tam i více padalo. Pomohla by nám nějaká vítězná šňůra, prostě nasbírat body a dostat se do klidu. Herní pohodu si neutvoříme tím, že jednou vyhrajeme, jednou prohrajeme," řekl bek Roman Vráblík.

Mladá Boleslav jede na Hanou

Olomouc ve středu překvapila výhrou na ledě mistrovské Komety a bodově už se dotáhla na pátou Spartu. Hanáci totiž z posledních sedmi kol šestkrát zvítězili a bodovou sklizeň se pokusí rozmnožit doma proti Mladé Boleslavi.

"Každý soupeř je těžký a my se soustředíme na každého zvlášť. Vždycky si je dobře rozebereme, snažíme se hrát aktivně, jak jen to jde, abychom jim to co nejvíce znepříjemnili. A myslím, že na Kometě jsme ukázali, že když hrajeme aktivně, můžeme pomýšlet na body venku i s každým silným soupeřem," řekl obránce Jakub Galvas.

Hosté zůstali i přes pět výher z šesti utkání dvanáctí, ale případný úspěch by jim měl pomoci v tabulce nahoru. "Můžeme si za to sami. Jedině trpělivostí se můžeme dostat zase nahoru nebo někam, kde by se nám alespoň trošku líbilo," uvedl zkušený forvard Jakub Klepiš.

Prodlouží Bílí Tygři litvínovskou sérii porážek?

Litvínov čeká další velmi těžký soupeř po trojboji v Třinci (2:4), Hradci Králové (2:3) a doma s Brnem (2:3). "Myslím si, že náš výkon proti Kometě nebyl úplně špatný. Věřím, že od takové hry se můžeme odrazit," uvedl asistent litvínovského kouče Radim Skuhrovec. Litvínov by už mohl využít služeb navrátilce Lukáše Kašpara, který přestoupil z Komety.

Bílým Tygrům se na litvínovském ledě dlouhodobě daří. Bodovali tam v sedmi z posledních osmi zápasů, z toho čtyřikrát vyhráli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články