Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nešťastná třináctka. Pardubice neuspěly ani proti Litvínovu

Třináctou porážku za sebou musely skousnout Pardubice po utkání 29. kola proti Litvínovu. Tentokrát sice Dynamo nebylo daleko od bodů, ale prohrálo těsně 2:3. Východočeši dotahovali ztrátu 0:3, branky Hollanda a Sýkory ale k úspěchu nakonec nevedly a zůstávají poslední. Vítěznou branku Severočechů zařídil Válek.

Utkání Pardubice – Litvínov
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Odehráli jsme katastrofální první třetinu. Nastoupili jsme do ní, nevím proč, nekoncentrovaní a nedůrazní zejména v předbrankovém prostoru. Byli jsme za to také potrestáni třemi góly. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale je vidět, že bojovnost ve dvou třetinách nestačila. Podotýkám, že bojovnost ne všech hráčů, protože jsem přesvědčený, že někteří ji jenom předstírají," řekl kouč Pardubic Ladislav Lubina.

V úvodu zápasu to vypadalo, že vánoční pauza pardubickým hráčům prospěla a že by po 12 porážkách v řadě mohli konečně trýznivou sérii přetrhnout. Nadšení ale Dynamu vydrželo jen chvíli. Marosz neproměnil velkou šanci po svém slalomu obranou, a tak na druhé straně otevřel v sedmé minutě skóre nekrytý Gerhát.

Od té chvíle byla Verva jasně lepší a v první třetině udělala výrazný krok za výhrou. Druhou branku zaznamenal ve 12. minutě Lukeš, který šikovně tečoval Ščotkovo nahození od modré čáry. Několik nadějných šancí pardubický brankář Kacetl pochytal, ale v 16. minutě při přesilovce Vervy už vleže nestačil na tvrdou dorážku Válka.

"Pardubicím se sice nedaří, ale pořád mají kvalitní mužstvo. Je trochu těžší se na to správně zkoncentrovat, ale jinak je to soupeř jako každý jiný," uvedl litvínovský útočník Lukáš Válek.

Ve druhé třetině se hokejisté Litvínova trochu zatáhli, a Dynamo tak mohlo častěji útočit, nicméně ofenzivní zmar posledního týmu tabulky nebral konce. Naději mohl ve 27. minutě vykřesat Skokan, jenže jeho dobře mířený pokus skončil jen na tyči. Ke změně skóre nevedla ani přesilovka Dynama. Solidně zaplněná aréna jinak moc gólových možností neviděla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Litvínov

Klidný průběh rozčeřil až úvod třetí části. Dynamo okamžitě vlétlo do útoku a Holland po 32 vteřinách zblízka dorazil kotouč za bezmocného Januse. Domácí hráči ožili a při přesilovce ve 48. minutě snížil na rozdíl jediného gólu osamocený Sýkora.

"Hrozně jsme si ten zápas zkomplikovali. Možná jsme to trochu podcenili, nebruslili a špatně jsme najížděli střední pásmo, od druhé třetiny jsme si koledovali," doplnil Válek.

Pardubice měly i nadále převahu, ale ke gólovým šancím je obrana Vervy už nepouštěla. Litvínov udržel těsnou výhru i při závěrečné hře Dynama bez brankáře. Domácí kouč Lubina, který mužstvo převzal 3. prosince, tak s týmem ani v pátém utkání na střídačce nedosáhl na body.

"Litvínov si při vedení 3:0 hlavně hlídal náskok a trošku zavřel střední pásmo. Ve druhé třetině jsme se s tím vyrovnávali, nebyli jsme ochotní a schopní přechod středního pásma zjednodušit. Ve třetí třetině se to už dařilo více, dokázali jsme se i udržet na kotouči, ale zase jsme neměli hráče v prostoru před brankou. Je to stále stejná písnička," dodal Lubina.

29. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 41. Holland (Rolinek, Hovorka), 48. P. Sýkora (Bubela, Kusý) - 7. Gerhát (Suchánek, J. Černý), 12. F. Lukeš (Ščotka), 16. Válek (Porseland, F. Lukeš). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Tošenovjan, Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 7898.

Pardubice: Kacetl - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Hrabal - Hovorka, Marosz, Rolinek - Horký, Bubela, Kusý - P. Sýkora, Dušek, Skokan - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Piché, Baránek, Suchánek, L. Doudera - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Černý, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Odehráli jsme katastrofální první třetinu. Nastoupili jsme do ní, nevím proč, nekoncentrovaní a nedůrazní zejména v předbrankovém prostoru. Byli jsme za to také potrestáni třemi góly. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale je vidět, že bojovnost ve dvou třetinách nestačila. Podotýkám, že bojovnost ne všech hráčů, protože jsem přesvědčený, že někteří ji jenom předstírají. Litvínov si při vedení 3:0 hlavně hlídal náskok a trošku zavřel střední pásmo. Ve druhé třetině jsme se s tím vyrovnávali, nebyli jsme ochotní a schopní přechod středního pásma zjednodušit. Ve třetí třetině se to už dařilo více, dokázali jsme se i udržet na kotouči, ale zase jsme neměli hráče v prostoru před brankou. Je to stále stejná písnička."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Povedl se nám vstup do zápasu, šli jsme do vedení 3:0. Myslím, že půl zápasu jsme nehráli vůbec špatně, ale pak jsme se začali strachovat o výsledek. Navíc Pardubice přidaly na obrátkách a trochu nás zatlačily, naštěstí jsme vedení udrželi. Před třetí třetinou jsme očekávali nápor Dynama, ten přišel a hned v prvním střídání jsme inkasovali. Pak jsme si hru ztěžovali, nehráli jsme jednoduchý hokej, Pardubice hrály velmi dobře, ale se štěstím jsme velmi důležitou výhru udrželi. Se hrou spokojení nejsme, s výsledkem nadmíru."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články