Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nešlo to dnes vůbec, hodnotí trápící se kapitán Komety Zaťovič

Kometa Brno v posledních šesti utkáních dokázala vyhrát akorát na ledu jasně posledních Českých Budějovic. Tradiční klub plánoval, jak se pobije o titul, ale bude se muset připravit už na osmifinálové zápasy. V neděli navíc Kometa utrpěla v Rondu výprask 0:4 od Vítkovic, jež se také trápily. Jedná se navíc o šestou domácí prohru v řadě. Frustrace v týmu stoupá a kapitán Martin Zaťovič vyhlíží, kdy se situace obrátí.  

Kapitán Komety Martin Zaťovič
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Každý to má v hlavě, zápasy se hrají obden a když se nezvládnou, tak tě to ubíjí a je to pořád dokola. Musíme to konečně zlomit, už není cesty zpět," řekl Zaťovič novinářům po dnešním zápase.

Ten se podle něj velmi podobal předchozím vystoupením Komety na extraligovém ledě. "Je to pořád stejná písnička, dostaneme dva góly, ozve se psychika a je velmi těžké zápas nějak otáčet," pověděl kapitán Brna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Vítkovice

Nedělní prohru pak konkretizoval takto: "V první třetině jsme tam možná něco měli, kdybychom dali gól, mohlo by to vypadat jinak. Ale místo toho nám oni odskočili a hráli si svůj hokej, nám chyběla kombinace, střela na bránu, jen jsme bojovali o puk. Nešlo to dnes vůbec."

Zaťovič má v této sezoně na kontě pouze 11 gólů, naposledy se trefil 10. ledna v domácím zápase s Plzní, který Kometa prohrála 2:3 v prodloužení. Nad osobní statistikou si ale šestatřicetiletý útočník hlavu neláme. "O mě nejde vůbec, mé góly sledujete vy novináři, fanoušci a moje rodina. Mně jde o prospěch pro celý tým. Potřebuji mít formu pro play-off, to bude rozhodující," řekl.

K tomu budou potřeba nejen Zaťovičovy góly, ale i trefy dalších spoluhráčů. I proto mění Libor Zábranský velmi často složení formací, té první elitní nevyjímaje. "Musíme se dostat do herních situací a v nich uspět. Potřebujeme oživení, pracujeme na tom a doufám, že se to zlomí."

Nervózní z vývoje v extralize Zaťovič zatím není, ale ví, že je potřeba už konečně zabrat. "Veze se to s námi od Třince, kdy jsme mohli doma vyhrát, ale nepovedlo se to. Teď máme doma Hradec, já se cítím fyzicky furt stejně a věřím, že už konečně zápas zvládneme," zakončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články