Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nepovedené začátky zápasů Pardubic? Už je to docela ohraná písnička, štve Mandáta

Znovu se doma rychle dostali do problémů, když s Kladnem po dalším nepovedeném úvodu prohrávali 0:3. Pardubičtí hokejisté ale aspoň ve 34. kole extraligy srovnali a vynutili si prodloužení. V něm se ale dařilo hostům a další porážka Dynama (3:4 PP) jen prohloubila nepříjemnou situaci. Útočníkovi Janu Mandátovi vadí, že gólový náskok soupeřům dopřávají Východočeši až moc často.

Utkání Pardubice – Kladno
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Říkáme si to v kabině a už je to docela ohraná písnička. Řekneme si, jak je důležitý dobrý vstup, ale dopadá to, jak to dopadá. Nedaří se nám dát první gól, a když pak sami toho prvního dostaneme, tak zase spadneme hlavami dolů. To je prostě špatně, to se nesmí stávat," řekl čtyřiadvacetiletý Mandát.

O příčinách se mu hovořilo těžko. "Tohle se špatně komentuje," přiznal Mandát. "Máme souvislý tlak a jsme u nich, ale dáme soupeři jednu šanci a ten ji využije. Tohle se s námi vleče celý rok a ta hlava už pak také nefunguje, jak by měla, když víte, že máte tlak, ale nedaří se vám dát gól, zatímco sami ho pak dostanete z ničeho," štvalo Mandáta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Kladno

Návrat do zápasu ze stavu 0:3 přišel relativně rychle, vyrovnáno na 3:3 bylo už na začátku třetí třetiny. "Jestli budeme hledat nějaká pozitiva na tomhle zápasu, tak tohle je určitě jedno z nich - prohráváte 0:3 doma, ale i za tohoto stavu se dokážete nakopnout. Za stavu 3:3 jsem tam spálil šanci při dvou na jednoho, těch šancí jsme tam měli více, abychom vyhráli za tři body. Místo toho máme bod, za který ani nemůžeme být rádi, protože jsme chtěli vyhrát za tři, což se nepovedlo," litoval Mandát.

Kladno přestálo hned několik šancí Východočechů a pak udeřilo v prodloužení zásluhou Bradyho Austina. "Za toho stavu 3:3 jsme tam měli tlak, dokonce obrovský tlak. Od stavu 3:3 jsme je nepustili téměř k ničemu, snad až na konec zápasu, kdy tam ujeli čtyři na dva, ale do té doby neměli nic. Máme tlak, ale na té tabuli se to prostě neukáže," konstatoval zklamaně Mandát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články