Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nemůžu dávat góly každý zápas, uvedl probuzený střelec Tůma

Na první trefu v baráži čekal až do pátého kola, ale hned znamenala důležité vítězství. Nejlepší střelec Kladna v základní části i v play-off první ligy David Tůma se střelecky rozpomněl v zápase proti vedoucí Jihlavě a i díky jeho zásahu si Rytíři připsali výhru 3:1. Ziskem tří bodů tak zamotali tabulku a na Duklu ztrácí hokejisté Kladna čtyři body, na druhý Litvínov pak jen dva.

Utkání Kladno - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Je jasné, že se ode mě čekají góly. Nedal jsem ho čtyři zápasy. Někdy to tak bývá, nemůžu ho dávat každý zápas. Měl jsem šance jak ve Varech, tak proti Litvínovu. Nevyužil jsem je, ale jsem hrozně rád, že jsem nyní týmu gólem pomohl. Poslední čtyři zápasy jsme odehráli výborně týmově, i když jsme dvakrát prohráli," uvedl šestadvacetiletý forvard.

"Pro nás je důležitý každý zápas, protože ztrácíme hodně bodů. Jihlava výborně brání ve středním pásmu, těžko se přes ni dostává. Vyšly nám skvěle dvě přesilovky a pak jsme rozhodli třetím gólem, kterému předcházel důraz do branky," řekl rodák z Děčína.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání 5. kola baráže Kladno - Jihlava

Vítězný gól večera padl v 51. minutě při přesilové hře Kladna. "Vyrotovali jsme se v ní všichni. Každý jsme byli na jiné pozici, než jsme zvyklí. Vyšlo to parádně. Byla tam křížná nahrávka do středu. Potom se puk posunul na mě na volej a naštěstí jsem to prostřelil," vrátil se k rozhodující trefě Tůma, který se na první brance Kladna podílel nahrávkou. Za pouhých 93 vteřin navázal na jeho branku útočník Jakub Strnad.

Středočechy v baráži srážela špatná produktivita, před soubojem s Duklou vstřelili pouze pět branek ve čtyřech duelech. "Vždycky se dlouho hrálo 1:1, měli jsme šance, ale nedávali jsme góly. Na jednu branku těžko vyhrajete. To se stává jednou za deset zápasů," konstatoval Tůma.

Rytíře nyní čekají dvě venkovní utkání na ledě Litvínova a Jihlavy. "Každý zápas je zlomový. Jsme v polovině a rozhoduje každý bod. Musíme jich získat co nejvíc. Do každého zápasu půjdeme naplno," dodal Tůma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články