Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Němec: Třetí třetina ukázala, jakou máme sílu

Brno - Brněnský obránce Ondřej Němec vyrovnal v závěru utkání proti Třinci na 4:4 a Kometě zajistil prodloužení, po kterém v nájezdech rozhodl Tomáš Svoboda o dvoubodovém vítězství domácích 5:4. Přesto označil zkušený bek za klíčovou postavu šlágru prvního kola spoluhráče Martina Erata, který v utkání zaznamenal tři asistence.

Tomáš Svoboda z Brna se raduje s Martinem Eratem
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Martin Erat je ten rozdílový hráč, který dělá mužstvo. Opět potvrdil, že je top hokejista a skvělý člověk. Myslím si, že mi nahrával od zadního mantinelu naslepo. Předpokládal, že v prostoru před brankou někde budu. Potom už bylo jen na mně, abych to trefil. Dva získané body jsou fajn, ale s prvními dvěma třetinami nemůžeme být spokojeni," řekl po zápase Ondřej Němec, kterému se nelíbil hlavně začátek utkání, v němž Brňané lacinými chybami nabízeli soupeři snadné góly.

"Neměli jsme dorážky. Byli jsme laxní, sami jsme si vozili puky do pásma. První dvě třetiny nebyly ideální. Třetí třetina ukázala jakou máme sílu," uvedl. Podobným způsobem odehrála Kometa v minulém týdnu oba domácí zápasy v Lize mistrů s finským Kuopiem a norským Stavangerem. Hned v úvodu inkasovala góly, zápasy otáčela až v poslední třetině a v prodloužení vyhrála.

"Sice nám tato utkání vyšla, ale musíme si z nich vzít ponaučení, abychom začínali hrát od první minuty. Protože by se nám něco podobného nemuselo vyplatit. I když máme zkušený kádr, který už loni prokázal svou sílu a schopnost otáčet zápasy. Třetí třetina už byla tím, čím se chceme prezentovat," tvrdil Němec, jenž neviděl příčinu špatného začátku v předzápasové oslavě titulu s fanoušky a nezvyklého slavnostního ceremoniálu.

"To už je minulost, která byla v dubnu. Nyní se jede zase od nuly. Titul jsme si užili. Fajn. Ale tečka. Špatný vstup do zápasu bych nepřičítal tomu, že jsme byli hlavami někde jinde. Spíše jsme do utkání vstoupili tak, jak jsme nechtěli," analyzoval zaskakující kapitán týmu za zraněného Leoše Čermáka počáteční výpadek.

Třinec pod novým trenérem Václavem Varaďou pozměnil hru a Kometa měla s jeho taktikou problémy. "Rozebrali jsme si je na videu. Věděli jsme, co chtějí hrát. Což se potvrdilo ze začátku zápasu. Vyhodili puk a dva po nás letěli a důrazně nás napadali. Ze začátku jsme s tím měli potíže. Dělali jsme si je i sami, protože jsme vozili puky," podotkl.

"Po druhé třetině jsme hru zjednodušili a zaslouženě vyrovnali. Že jsme si vzali druhý bod v nájezdech už byla loterie," dodal Ondřej Němec, který se už těší na uzdravení Čermáka, kterému chce vrátit zpět kapitánskou funkci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články