Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Němec k hattricku: Je fajn dávat góly, ale jsem rád za vítězství

Brno - Hattrickem pomohl brněnský obránce Ondřej Němec k vysoké výhře Komety 8:0 ve třetím utkání proti Hradci Králové. Stal se tak teprve druhým bekem po Josefu Řezníčkovi, kterému se podařilo nasázet v zápase play-off tři branky. Východočeši tak mají co napravovat, aby sérii před přesunem na vlastní led srovnali. Přímý přenos čtvrtého semifinálového utkání Kometa Brno–Hradec Králové sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Brněnský Ondřej Němec překonává hradeckého brankáře Ondřeje Kacetla
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Hattrick jsou jen statistiky. Neřešil bych to. Jsem rád za vítězství. My si jdeme za svým cílem," řekl třígólový střelec. Po utkání se dozvěděl, že před ním se něco podobného podařilo právě Řezníčkovi. "Musím mu napsat, že mě naučil něco dobrého," usmál se Němec.

První gól ve třetím zápase byl z jeho pohledu z kategorie šťastných. "Nebudu si nic nalhávat. Bylo to jen nahození na branku. Při druhém jsem vytěžil z výborné spolupráce s clonícím spoluhráčem před brankou, protože Rybár nic neviděl. Při třetím gólu brankář stál mimo a nabídl mi místo," popsal svůj střelecký den.

Kometa už ve třetí třetině chtěla hlavně pomoci Čiliakovi udržet čisté konto, což měla být součást dárku k 27. narozeninám brněnského brankáře. Proto také Němec po zisku kotouče chvilku váhal, zda se má vydat k protiútoku do otevřené obrany.

"Hradec v závěru spoléhal na vabank. Vondráček mi při třetím gólu pomohl s obráncem soupeře, protože spadl. Tím jsem měl otevřenou cestu. Vyšlo to, často se podobná věc nestává," řekl Němec, který po chvilkovém přemýšlení poznamenal, že dal naposledy v jednom zápase tři branky v sedmé třídě.

"Je fajn dávat góly. Ale v Brně si rád užívám atmosféru při vyhraném zápase. Je úžasné, co lidé předvádějí. Pro nás je pocta hrát před takovými fanoušky. I když jsme měli hluchá místa v sezoně, tak nás drželi a pořád chodili. Tento zápas byl pro ně jako poděkování," poznamenal Němec, který odmítal označit výsledek za demolici Hradce Králové.

"O demolici bych nemluvil. Vyhráli jsme jeden zápas. V play-off se další den začíná opět od nuly. Nikdo si nebude pamatovat, zda to bylo 8:0, nebo 1:0. Pro nás je to jen vyhraný zápas. Příště budeme hrát stejně. A co bude hrát soupeř, je jeho problém. Brankář Rybár chytal výborně dva zápasy v Hradci. Nyní nám to tam napadalo, což je pro nás dobré. Ale nepřeceňoval bych to," poznamenal Němec a připomněl druhý zápas série, který Kometa na soupeřově ledě prohrála.

Dokázal se vžít i do role hokejistů Hradce Králové po debaklu. Podobný zažil při působení v KHL v Čerepovci, kdy tým prohrál 0:9. "Takže vím, jaké to je. Vzpomínám si, že byla reprezentační přestávka a hodně jsme trénovali. To si vybavuji," dodal Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články