Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Němce to už táhlo z Plzně za rodinou. Znojmo projevilo zájem, nebylo co řešit, říká

Ještě by mohl hrát v hokejové extralize, rodinná pouta na jihu Moravy však byla silnější. Vojtěch Němec se tak z Plzně přesunul do Znojma. Přitom stále neví, jakou soutěž bude klub na podzim hrát.

Vojtěch Němec v dresu Plzně
zdroj: ČTK/Chaloupka Miroslav

To, že stráví léto v posilovně, neměl Němec vůbec v plánu. Chtěl se věnovat už jen rodině a podnikání. Nakonec i kvůli koronaviru, který brzdí ekonomiku, ještě na ledě zůstává.

"Bydlím v Pohořelicích, které jsou kousek od Znojma, a posledních dva a půl roku bylo odloučení od rodiny. Mám dvě malé děti a už to bylo na palici, tak jsem se vrátil domů. Znojmo projevilo zájem, abych tady hrál, takže nebylo co řešit," osvětluje důvody přestupu.

"Naskytla se příležitost spojit naše cesty. To vše navíc za výhodných podmínek, věřím, že pro obě strany. Jeho zkušenosti mluví za vše, poslední sezony se mu velmi vydařily," kvitoval na webu celku Orli Znojmo kouč Miroslav Fryčer.

Je nám líto, video expirovalo.
Němec ještě kariéru neuzavřel, ve Znojmě je připravený i na nižší soutěž

V týmu bude čtyřiatřicetiletý útočník jedním z nejzkušenějších. V extralize odehrál přes 440 zápasů a na kontě má i titul s brněnskou Kometou.

"Má co přinést do kabiny, jak lidsky tak na led, takže jedině dobře, že nás tady bude víc co máme nějaké zkušenosti," prohlásil kapitán Radim Matuš. 

Znojmo ale pořád neví, do jaké soutěže příští sezonu nastoupí. Nad spuštěním mezinárodní EBEL ligy stále visí otazník, ve hře je tak i návrat do Česka - nejhůř do druhé ligy.

"Je mi jedno, jestli budu hrát první ligu, EBEL, nebo druhou ligu. Musím se teď připravit, jak nejlíp to půjde a pak se uvidí," dodal rodák z České Lípy a odchovanec Liberce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články