Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Němce mrzela nevyužitá šance. Je potřeba koukat se dopředu, řekl před čtvrtým duelem s Třincem

Mohli vést už 3:0 na zápasy, po porážce ale vrátili Třinec do semifinálové série. Hokejisté Plzně nevyužili domácí prostředí a Ocelářům podlehli ve třetím duelu těsně 2:3. Útočník Západočechů Vojtěch Němec litoval promarněné příležitosti za nerozhodného stavu, podruhé tak brankáře Šimona Hrubce nepřekonal. Slezané mohou po dnešku srovnat krok. Přímý přenos utkání Plzeň–Třinec sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:40.

Vojtěch Němec z Plzně v souboji s brankářem Třince Šimonem Hrubcem
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Mrzí to moc, byl to zlomový moment. Kdyby se mi to povedlo, mohli jsme se teď po zápase usmívat a bylo by to 3:0," litoval Němec po utkání. Hrubce se pokusil z brejku překonat oblíbenou kličkou do forhendu. "Šimon si na mě počkal. Tenhle blafák je už můj reflex. Už ho dělám osm let, ale poslední čtyři roky mi nevyšel. Musím to už změnit a udělat příště něco jiného," uznal třiatřicetiletý hráč.

S odstupem času mu došlo, že bylo vhodnější zvolit jiné zakončení. "Šimon byl hodně zajetý v brance. Měl jsem vystřelit kolem nohou nebo jinam. A já jsem místo toho udělal ptákovinu," kroutil hlavou Němec.

Uznal, že Třinec hrál lépe než v předešlých dvou zápasech. "Asi to tak bylo. Nerad bych to ale hodnotil. Prohráli jsme, zápas je za námi a nemá cenu se do toho pouštět. Zápasy jdou rychle za sebou a je potřeba hodně odpočívat. A koukat se dopředu," uvedl.

O druhý plzeňský gól se zasloužil obránce Roman Vráblík, jenž Hrubce překvapil střelou od modré čáry. "Jeli jsme tři na dva a prostě jsem vystřelil s tím, že by to mohli kluci dorazit. A ono to tam spadlo," řekl Vráblík, který si uvědomoval důležitost třetího utkání.

"Cítil jsem, že tenhle zápas by mohl být zlomový. Nepovedl se nám dobře a prohráli jsme. Soupeř dal o jeden gól víc," konstatoval devětadvacetiletý bek. "Oni museli za každou cenu vyhrát a bohužel se jim to povedlo. Kdyby prohráli, už by to pro ně bylo těžší. Myslím, že hráli líp než doma," dodal Vráblík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články