Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejvíce mě vyřazení mrzí kvůli fanouškům, uvedl sparťanský kouč Hořava

Roli jednoho z hlavních favoritů na extraligový titul nesplnili a čekání na další triumf od roku 2007 se zase protáhne. Sparťané vypadli už ve čtvrtfinále play-off, když nestačili na obhájce titulu z Třince. Hlavní trenér Sparty Miloslav Hořava nezastíral po brzkém konci velké zklamání.

"Kdybych mluvil o tom, že jsem Spartu někam vytáhl, bylo by to alibistické. Sparta je obrovský klub. Je to zklamání, protože jsme chtěli jít dál," prohlásil Hořava po porážce 1:5, která uzavřela sérii. Třinečtí jsou jakožto obhájci titulu mezi nejlepší čtyřkou po výsledku série 4:2 na zápasy. V repríze minulého boje o zlato přitom měli Pražané na své straně vedení 2:1, jenže pak uspěli třikrát za sebou Slezané.

"Nejvíce mě vyřazení mrzí kvůli fanouškům, protože byli celou sezonu skvělí. Byl jsem překvapený, jak chodilo deset jedenáct tisíc lidí. Věřil jsem, že jim uděláme radost a že se dostaneme co nejdále. Jenže to se nám nepovedlo," uvedl k návštěvnosti v základní části Hořava, jenž má v klubu kontrakt ještě na příští sezonu.

Přes dlouhou řadu hvězd selhali Pražané v ofenzivě – ve druhé polovině série vstřelili za 180 minut hry pouhé dva góly. Na soupeřova brankáře Ondřeje Kacetla přitom vyslali ve čtvrtém až šestém souboji porci 106 přesných střel. "Poslední tři zápasy byly podobné. Tlačili jsme, ale nedali jsme žádné góly, a proto jsme prohráli utkání i sérii. Nebyli jsme produktivní," přiznal Hořava.

"Šli jsme do toho s tím, že jsme ofenzivnější mužstvo, měli jsme více ze hry i střel na branku, ale nenašli jsme cestu ke gólům. Těžko se připravíš na to, že nedáš šance... Možná se připravit dá, možná jsme na to měli klást větší důraz," přemítal Hořava.

"Říkali jsme si, ukazovali, ale na ledě to vypadalo, jak to vypadalo. Rozhodly maličkosti. Když máme šest přesilovek a nedáme gól, je to hodně znát," připomněl Hořava důležitý pátý zápas, který byl v neděli bojem o mečbol.

Jako takřka nepřekonatelná překážka působil občas třinecký gólman Kacetl. "Ty věci, které jsme dělali a se kterými jsme chtěli jít do play-off, jsme udělali. Když ale šance byla, nedali jsme gól. Na druhé straně i kvůli skvělému výkonu brankáře, takhle to v play-off je," ocenil Hořava Kacetlův výkon.

Vzápětí ale pochválil i Jakuba Kováře, jenž předváděl velmi vyrovnané a spolehlivé výkony. "Chytal výborně, držel nás v sérii. Jeho výkony byly skvělé," prohlásil Hořava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články