Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Největší zklamání v kariéře, řekl po nečekaném vyřazení Smoleňák

Deset let se nestalo, aby vítěz základní části vypadl v extraligovém play-off v prvním kole. Přestože měl hradecký Mountfield předpoklady k tomu, aby hrál o titul, skončil už po pěti zápasech čtvrtfinále na hokejkách Mladé Boleslavi. Kapitán Radek Smoleňák to označil za největší zklamání v kariéře.

Zklamaný Radek Smoleňák po vyřazení v play-off
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Určitě jsme si to po základní části představovali jinak. Pro mě je to největší zklamání, co jsem v kariéře zažil. Nevím moc, co bych k tomu víc řekl," hlesl smutný Smoleňák po posledním utkání v sezoně.

Východočeši ho opět prohráli v prodloužení. Už podruhé, jednou k tomu přidali porážku v nájezdech. Tak tenká byla hrana mezi úspěchem a neúspěchem, ovšem rozhodující momenty se vždy přiklonily na svou stranu hokejistů Mladé Boleslavi.

"My jsme dělali pořád dokola nesmyslné fauly. Boleslav čekala na naše chyby, a když jsme nějakou udělali, většinou z toho hned dala gól, což bylo hrozně frustrující," přiznal hradecký kapitán.

Právě jeho chyba celou sérii ukončila. Bruslařský klub na něm vybojoval kotouč a vstřelili rozhodující gól. "Jasně, ztratil jsem puk, není o čem, ale takových chyb jsme udělali za sérii spoustu," kroutil hlavou Smoleňák.

Mountfield taky nemohl žehrat na absenci štěstí, když všechny tři zmiňované duely vyrovnal v power-play. Nicméně právě výraz "štěstí" použil i mladoboleslavský kouč Radim Rulík v hodnocení celé série jako důležitý faktor pro své mužstvo.

"Nechci nějak snižovat výkon Boleslavi, ale aspoň v mých očích to nebylo tak, že by nás přehrávala. Všechny góly jsme jí darovali na podnose a vepředu jsme nebyli schopní skórovat," shrnul Smoleňák a pochválil i soupeřova gólmana Gašpera Krošelje. "Gašper podle mě chytal v největší formě, co ho znám, a my jsme ho neodkázali překonat. Důvodů, proč jsme prohráli, bylo víc, a všechny jdou za námi."

Za zlomový moment série lze považovat nájezd Aleše Jergla v třetím souboji, který Krošelj fantasticky zastavil betonem. "Ano, ale na Jerglíka bych to neházel. Tam mohl dát gól kdokoli, i já na konci prodloužení. Určitě ale souhlasím, že zlom nastal ve třetím zápase, kde se série přehoupla na jejich stranu," pokývl Smoleňák.

Hradec Králové před začátkem sezony nepatřil mezi extraligové favority, ale do této role se postupně sám vypracoval. Hrál skvěle dozadu i dopředu, zdálo se, že tým nemá slabinu a v play-off se bude těžko zastavovat. Zvlášť když během ročníku nikdy neprohrál víc než třikrát za sebou.

Přesto se po zisku Prezidentského poháru loučí už ve čtvrtfinále. „Je to pořád dokola: základní část je úplně jiná než play-off. Nechci říct, že jsme celou základní část prošli lehce, ale neměli jsme žádnou velkou krizi. Ta na nás bohužel padla až teď v play-off," dodal Smoleňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články