Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Nedvěd se připojil k Bílým Tygrům a přidá si další sezonu

Liberec - První trénink s libereckými hokejisty absolvoval útočník Petr Nedvěd, který se dosud připravoval tradičně individuálně. Jednačtyřicetiletý kapitán Bílých Tygrů se opět rozhodoval, zda bude pokračovat v kariéře, ale nakonec vstoupí do již 24. sezony mezi seniory. V příštím týdnu by se měl objevit v některém z přípravných zápasů, které Severočechy čekají.

Nedvěd si po minulé sezoně, která se Liberci nepovedla, vzal delší čas na rozmyšlenou. "První měsíc jsem hodně odpočíval po té loňské velmi nevydařené sezoně, která naštěstí měla dobrý konec. V té době jsem také hodně přemýšlel, jestli vůbec budu pokračovat dál," připustil hráč s bohatými zkušenostmi z NHL.

V červnu oznámil, že chce ještě jednu sezonu hrát. "Začal jsem se pak připravovat a od té chvíle byl můj letní program stejný jako v předchozích letech. Snažil jsem se co nejlépe připravit na novou sezonu," řekl Nedvěd. Svoji roli v rozhodování vysokého centra, jenž hájí barvy Liberce od sezony 2008/09, sehrála obměna a posílení kádru. "Do týmu přišly kvalitní posily a navíc mnoho dobrých a zkušených kluků tu zůstalo. I to může být pro novou sezonu velmi důležité," podotkl Nedvěd.

Přiznal, že vzpruhou byl rovněž úspěšně zvládnutý zápas sezony, v němž Liberec uhájil extraligovou příslušnost. Jeho celek by prý měl brát celý minulý ročník jako varování a zároveň se z něho ponaučit. "Je jasné, že ten loňský rok nechceme opakovat. Musíme to mít na paměti hned od začátku sezony, protože mezi úspěchem a neúspěchem, play-off nebo barážovými nervy, je velmi tenká linka," uvedl Nedvěd.

Vytoužené spoluhráče na křídla nemá. "Tohle nechávám zcela na trenérech. Většinou ukáže až čas, jaké sestava je ideální. Často se stává, že něco, co vypadá dobře na papíře, pak v praxi vůbec nefunguje a opačně. Je jedno, jestli to bude Franta nebo Karel. Důležité je, abychom vyhrávali a ta nová sezona byla daleko lepší než ta minulá," řekl Nedvěd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články