Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nedvěd rozhodl v prodloužení o výhře Bílých Tygrů nad Třincem

Liberec - Hokejisté Liberce porazili Třinec 5:4 v prodloužení. Rozhodla o tom přesilovková trefa kapitána Petra Nedvěda z konce první minuty nastavení. Předposlední Bílí Tygři se tak přiblížili dvanáctým Karlovým Varům na rozdíl pěti bodů.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Zápas začal ve svižném tempu. První velkou šanci měl na hokejce bývalý hráč domácích Klimenta, jenž si několikrát vyměnil puk s Adamským, nemířil ale přesně. I další šanci měli hosté, Polanský se prodral před gólmana Schwarze, ale neuspěl. Po dvou oslabeních se Bílí Tygři dostali zpět do hry a aktivita jim vynesla vedení. Na konci 10. minuty se Víšek ukázkově protlačil z rohu až před branku a překonal Hrubce. Severočeši po vstřeleném gólu pokračovali v tlaku a Hrubec se měl co ohánět. Až v 17. minutě se Třinečtí vymanili z tlaku díky vyloučení Výtiska. Úderné komando Třince využilo početní výhodu velmi rychle a Peterek zblízka vyrovnal na 1:1. V posledních vteřinách první třetiny se v přesilovce prosmýkl před Hrubce Pospíšil, ale neuspěl.


Úvod druhé třetiny byl ve znamení velkého tlaku domácích, který zbrzdil dobře chytající Hrubec, ale ve 24. minutě také vyloučení Dudy, jehož po pár vteřinách následoval Derner. Hostům se tak naskytla téměř dvouminutová dvojnásobná přesilovka. Více než minutu domácí odolávali, pak ale křížnou přihrávku Polanského využil kanonýr Růžička a ránou bez přípravy propálil Schwarze. Další šanci Růžičky už Schwarz zlikvidoval.

Domácí byli blízko vyrovnání při vyloučení Hrabala, jenže poskakující puk nedokázali dopravit za brankovou čáru. Pouhé tři vteřiny před přestávkou ovšem překvapil Hrubce krásnou střelou záhy po vhazování Bulík a vyrovnal na 2:2. Po rozpačitém úvodu třetího dějství udeřil Liberec v oslabení, když Vitáskovu střelu dorazil za Hrubce Kica. Slezané se hnali za vyrovnáním, Schwarz ale s jistotou odolával. Počtvrté naopak udeřili Bílí Tygři, když Bortňák vyslal kupředu Urbana, jenž byl sice faulován, i přesto ale dotáhl blafák do úspěšného konce konce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Třinec

Odpověď Ocelářů na sebe nenechala dlouho čekat. V 52. minutě se individuálně prosadil Orsava a snížil. Hned poté kryl Dudův bekhendový pokus Hrubec. Třinec byl blízko kýžené čtvrté trefě při střele Adamského, která se otřela o tyčku, v 59. minutě už se ovšem hosté dočkali díky důraznému Hrňovi, který překonal Schwarze střelou z mezikruží. Protože těsně před koncem základní hrací doby hosté špatně střídali, prodloužení začali domácí v početní výhodě a za 59 vteřin je za to potrestal Nedvěd.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 5:4 v prodl. (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Víšek (Nedvěd), 40. Bulík (Nedvěd), 45. Kica (Vitásek), 49. T. Urban (Bortňák), 61. Nedvěd (T. Pospíšil, Čakajík) - 17. Peterek (M. Růžička, Zíb), 26. M. Růžička (Polanský, Hrabal), 52. Orsava (Zíb), 59. Hrňa (Varaďa, Hrabal). Rozhodčí: Hradil, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení 1:0. Diváci: 3 783.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Štich, Derner, Jánošík, Výtisk, Vitásek, Kolmann - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Filippi, T. Urban, Bortňák - Bulíř, Dušek, Galamboš. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Třinec: Hrubec - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Bezuška - M. Růžička, Peterek, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský - Zagrapan, Matuš, Kania. Trenéři: Turek a Janků.

Pavel Hynek (Liberec): "Máme trochu smíšené pocity z toho, že jsme to utkání nedotáhli do vítězného konce za tři body. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme vůbec vyhráli. Musíme uznat sílu soupeře, Třinec má jednu z nejlepších ofenzív v lize, kvalitní kádr, a proto hraje nahoře. Možná před zápasem bychom ty dva body brali, ale teď je tam trošku zklamání. Třinec hraje výborně přesilovky, má v útoku obrovskou sílu. Za stavu 4:2 jsme se snažili hrát dobře ve středním pásmu, aktivně bránit, ale tam se pak ukáže velikost hráčů, jako je třeba Růžička. My se musíme radovat z maličkostí. Musíme navázat na pozitivní věci, v posledních zápasech jsme trochu zvedli produktivitu, od toho se musíme odrazit dál."

Pavel Janků (Třinec): "První třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme se dostali do vedení, měli jsme i další šance. Mysleli jsme, že tu třetinu dotáhneme ve vedení, ale dostali jsme z buly gól na 2:2. Liberec to nakoplo, dostal se do vedení 4:2. Už to vypadalo, že vyhrají, ale musím pochválit kluky za to, jak se dostali zpět do zápasu. Měli jsme i štěstí a bod je pro nás dnes zlatý. Škoda toho vyloučení v samém závěru zápasu. Ale o ten bod byl Liberec dneska lepší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články