Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Nedorost rozhodl po tříměsíční pauze duel se Spartou. Ale nebyla to žádná hitparáda, hlásil

Vydařený návrat na led prožil Václav Nedorost, který v dresu hokejistů Plzně kvůli zánětu v lokti nastoupil poprvé od 18. listopadu. Šestatřicetiletý útočník vstřelil vítězný gól, a zajistil tak indiánům tři body proti Spartě. Odchovanec Českých Budějovic přiznal, že po fyzické stránce se podle předpokladů necítil nejlépe.

Útočník Plzně Václav Nedorost
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Cítil jsem se tak, jak jsem očekával. Nebyla to žádná velká hitparáda. Nejsem zraněný poprvé, věděl jsem, že to takové bude. Chtěl jsem se tím prokousat. Snad mi ten gól pomůže v tom, že se nohy odlehčí a další zápasy se budou hrát lépe," řekl novinářům Nedorost po vítězství 4:3.

"Dva měsíce jsem ani netrénoval, protože jsem měl nařízen od doktorů úplný klid, aby se zánět z ruky dostal. Trénoval jsem až poslední měsíc. Žádný trénink nenahradí zápas, navíc v takovém tempu a těsně před koncem, kdy chce každý soupeř získat bod a není tam nic zadarmo a nikde se nepoleví. Věděl jsem, že to bude těžké," prohlásil Nedorost, který v NHL nastupoval za Colorado a Floridu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Plzeň

Výhra nad Pražany ho těšila i proto, že si ji Plzeň podle něj zasloužila. "Celý zápas jsme byli lepší, oni hráli dobře do organizované obrany a čekali na protiútoky. Nějaké chyby jsme jim nabídli a z toho dali góly. Po tom, co dali na 2:0, bylo strašně důležité, že jsme skórovali na 2:1," uvedl dvojnásobný mistr světa do 20 let.

O regulérnosti své branky, kterou zaznamenal bruslí, neměl pochyb. "Věděl jsem, že to bude gól, protože jsem tam dobržďoval a vůbec jsem neusměrnil brusle," přiblížil.

Druhým gólem v ročníku si tak spravil chuť poté, co u třetí branky Sparty prohrál s Jarůškem osobní souboj v rohu a domácí útočník následně upravil skóre na 3:2. Poté se Nedorost nechal vyloučit, ale Škoda v oslabení srovnala. "Myslel jsem si, že to bude nepovedený scénář, ale naštěstí jsme dali gól na 3:3," uvedl autor rozdílového zásahu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články