Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nedávno na nosítkách, teď zářil. Dostal jsem krásnou palačinku, popsal Němec svůj gól

V minulém souboji s Olomoucí 24. února ve 48. kole extraligy hokejový útočník Vojtěch Němec skončil po souboji s obráncem Janem Švrčkem u mantinelu v nemocnici s otřesem mozku. V pondělí se v úvodním čtvrtfinále play-off právě proti Hanákům poprvé od zranění vrátil do sestavy Indiánů a pod výhru 8:1 se podepsal čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence. Přímý přenos druhého utkání série mezi Plzní a Olomoucí sledujte na programu ČT sport či webu ctsport.cz od 16:40.

Vojtěch Němec se raduje se spoluhráčem z Plzně ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Neberu to jako satisfakci. Ten souboj, který se stal před nějakými třemi nedělemi, byl takový nešťastný. Žádný úmysl v tom nebyl. Co se stalo, byla trošku náhoda. Možná i to, že já jsem neustál souboj, takže moje hloupost," řekl Němec.

"Prostě se ten souboj stal, on ho vyhrál a já jsem dopadl, jak jsem dopadl. Tím bych to uzavřel. Nevracím se k tomu. Jsem rád, že jsme vyhráli. Kdybychom hráli čtvrtfinále proti komukoliv jinému a vyhráli jsme, tak já budu stejně spokojený jako dneska," doplnil třiatřicetiletý kanonýr Indiánů.

Je především šťastný, že start play-off stihl. "První týden po tom zranění jsem na hokej fakt myšlenky neměl. Play-off je ale play-off a člověk udělá všechno, aby se nachystal do té nové soutěže. Jsem strašně rád, že se mi podařilo nastoupit hned od prvního zápasu a ještě jsme v něm předvedli jako tým takový výkon," pochvaloval si Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. čtvrtfinále play-off Plzeň - Olomouc

Comeback vyšperkoval poprvé ve 36. minutě, kdy se po bekhendové přihrávce Jaroslava Kracíka zpoza branky ocitl sám před Janem Lukášem a zvýšil na 3:1. "K tomu není moc co dodat, byla to z Jardovy kuchyně krásná palačinka, kterou mi tam naservíroval. Stačilo to jen zamést," usmíval se Němec.

Bylo podle něj důležité, že Plzeň v úvodu přečkala i 46 sekund v oslabení tři proti pěti a pak se sama dostala v přesilové hře díky Milanu Gulašovi do vedení. "Říká se takové to klišé, že kdo nepromění přesilovku pět na tři, tak si nezaslouží vyhrát. Oni měli relativně dlouhou a nic tam nevymysleli," podotkl Němec.

"Kluci odvedli s Frodlíkem (brankářem Dominikem Frodlem) v čele skvělou práci. To nás dostalo trošku na koně. Kluci z první lajny pak krásně využili hned první přesilovku po pěti vteřinách. Naprosto zlomový pak byl gól na 4:1," dodal k brance Václava Nedorosta z úvodu třetí třetiny.

Potrápí ve čtvrtfinálové sérii Olomouc hokejisty Plzně? A bylo rozhodnutí Výkonného výboru svazu zkrátit Eratův trest správné? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast, který se věnoval celému čtvrtfinále play-off:

Plzeň pak stále navyšovala skóre. "My jsme nesměli ztratit koncentraci, protože každý gól v play-off je strašně důležitý. Jak pro sebevědomí, tak i se zápasem by se mohlo cokoliv stát. V hokeji je to tak rychlé, že se za minutu dostanou dva góly a zápas může být zase zajímavý," prohlásil Němec.

Indiáni také Olomouci, která je v základní části porazila třikrát ze čtyř zápasů, chtěli ukázat svoji sílu. "Já bych možná i sebevědomě řekl, že o té naší síle každý ví. Kdo sem přijede, tak bude muset čelit té naší ofenzivě. Nechceme se na druhou stranu uspokojit tím, že jsme v prvním zápase dali osm gólů. Zítra je nový den, nový zápas, bude třeba zase o něčem jiném. Zase do toho půjdeme na sto procent," dodal Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články