Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedáš pět na tři, nevyhraješ? U Komety to neplatí. Popřeli jsme zákony, těšilo Zaťoviče

Hráli 34 a později 43 sekund dlouhé přesilovky s dvojnásobnou výhodou. Ani jednu z těchto příležitostí hokejisté brněnské Komety proti Liberci nevyužili. Přesto ve druhém semifinále play-off extraligy urvali bod a srovnali sérii po vítězství 3:2 v prodloužení gólem Petera Muellera. Jeden z hlavních článků brněnských přesilovek Martin Zaťovič si oddechl.

Martin Zaťovič z Brna ve 2. utkání semifinále play-off v Liberci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Stav 0:2 na zápasy by znamenal hořkou cestu na jih Moravy. "Prohráli jsme už loni v Třinci první zápas, tak jsme si řekli, že to uděláme úplně stejně a druhý vyhrajeme. Naštěstí to vyšlo," pousmál se Zaťovič a připomněl loňské finále.

Bílí Tygři měli v zápase celkem šest vyloučených. Kromě dvou oslabení tří proti pěti seděl Jaroslav Vlach na trestné lavici čtyři minuty za zákrok vysokou holí. Gól žádný. "Bylo takové frustrující. Víme, co máme hrát, ale vždycky se to odrazí špatně nebo puk skočil. Na to se sice nedá vymlouvat, ale zvládli jsme zápas, což je důležité," prohlásil přerovský rodák.

"Nešlo to v přesilovkách, viděli jsme to všichni. Snažili jsme se něco změnit, ale bohužel v první dvojnásobné přesilovce jsme trefili tyčku. V další jsme měli málo střel. Musíme si sednout a zlepšit to, ale popřeli jsme zákony a jsme za to rádi," pokračoval čtyřiatřicetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále play-off Liberec - Brno

V závěrech druhé a třetí části a také v prodloužení dokonce Brňané zkoušeli variantu s pěti útočníky. "Za každou cenu jsme utkání dnes chtěli urvat. Věděli jsme, že to urveme. Pokora, jdeme dál. Doma se pokusíme vyhrát oba zápasy," hlásil Zaťovič.

Podruhé v sérii dvěma českým hokejovým gigantům nestačilo šedesát minut. "Série stojí hodně sil, ale myslím, že jsme na to připravení. Dáváme si nějaké rychlé cukry, protože jsme věděli, že to bude dlouhý zápas. Fyzicky jsme připravení," povídal reprezentační forvard.

A co čeká od pokračování strhující série doma? "Těžko říct, s čím přijede soupeř, my se budeme na něj připravovat pořád stejně a uvidíme. Myslím, že to bude stejné, nemáme se čím překvapit, budou rozhodovat přesilovky. Nás poženou lidi, bude plný barák. Bude to peklo," předpovídá Zaťovič.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články