Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nechtěl jsem se loučit nějakou obrovskou blamáží, pronesl dvougólový Hlinka

První dva góly po návratu, a když byly nejvíce potřeba. Hokejový útočník Jaroslav Hlinka nasměroval dvěma góly Spartu k výhře nad Libercem a postupu do play-off. Nejzkušenější hráč Pražanů, který se do sestavy Sparty začlenil až na konci února, si hodně oddechl, že dobrým týmovým výkonem Pražané dramatickou koncovku základní části zvládli.

Útočník Sparty Jaroslav Hlinka se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Samozřejmě, že je to úleva. Nepostoupit do play-off by asi nebylo vůbec dobré," řekl Hlinka po zápase. Dvaačtyřicetiletý útočník se prosadil hned dvakrát v přesilových hrách, za spasitele se ale nepovažoval. "První gól jsem dostal do prázdné brány, takže žádný spasitel. Hráli jsme výborně jako tým a vítězství jsme si zasloužili," ocenil výkon celému týmu.

Hlinka se do Sparty vrátil minulý týden a zatím stihl odehrát pět zápasů. Mezi střelce se zapsal až nyní. "Jsem samozřejmě rád, že jsem tomu pomohl i góly. To je super pocit. Nejsem tady jen do počtu a jen se tady mezi klukama nemotám. Jsem tam ale viděl tým, což je pro nás důležité," řekl.

Sparta potřebovala k jistotě postupu získat bod, pokud nechtěla spoléhat na pomoc Vítkovic. "Nervózní jsem nebyl. Snažil jsem se si zápas užít. Na druhou stranu je jasné, že jsem se nechtěl loučit nějakou obrovskou blamáží, kterou by naše porážka asi znamenala," uvedl Hlinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Liberec

Historicky nejproduktivnější hráč klubové historie přiznal, že už nevěřil, že za Spartu nastoupí. "Od Vánoc jsem byl víceméně smířený s tím, že pro mě kariéra končí. Pak jsem se domluvil s Vrchlabím, ale tohle mě nenapadlo," uvedl Hlinka, jenž nejprve začal vypomáhat společně s Jaroslavem Bednářem druholigovému klubu v boji o postup do první ligy. Pak jej ale oslovila Sparta, zda by se nevrátil a pomohl i jí.

Hlinka získal v dresu Sparty čtyři mistrovské tituly. Před 13 lety, při třetím z nich, zažil podobnou situaci jako letos. Až v posledním zápase základní části proti Slavii tým vybojoval postup do play-off. "Musím říct, že jsem si na to vzpomněl. Když jsem ale tenkrát jel na zápas, tak jsem byl daleko víc nervózní. Byl jsem mladší a zodpovědnost za tým na mně ležela více. Je fajn, že jsme to zvládli," uvedl.

Sparta si z 10. místa zajistila postup do předkola play-off, ve kterém se utká s Vítkovicemi. "Měli bychom hrát to, co jsme předvedli proti Liberci. A pak se nemáme za co stydět. Čeká nás těžký soupeř. Vítkovice jsou výborné mužstvo. Já jsem proti nim v sezoně nehrál, jen jsem je vidět tady. Je to kompaktní tým s výborným brankářem. Nečeká nás nic snadného," řekl Hlinka na adresu dalšího soupeře Pražanů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články