Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nečekaný pardubický střelec. Hattrick jsem dal naposledy v šestnácti, vzpomínal Vála

Po dvou letech obránce, který v extraligovém zápase nasázel hattrick. Do popisu práce Ondřeje Vály patří spíš defenzivní práce, ale v letošní sezoně podporuje i více útok. Pardubický bek se premiérovým hattrickem v kariéře podílel na výhře 5:1 nad Olomoucí. Pětadvacetiletý zadák měl před pátečním zápasem na kontě jen deset branek. Na Hané se mu ale extrémně dařilo.

Radost pardubických z hattricku Ondřeje Vály
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Hattrick jsem dal naposledy někdy v 16 letech v pardubické juniorce ještě pod panem Zadinou a panem Králem," řekl Vála. "Moje role v týmu je i nadále jasná a úplně jiná než dávat góly. Hraju tady už nějakou dobu, zlepšuje se má pozice i čas na ledě. To pomůže každému hráči na sebevědomí," podotkl.

Vála působí v extraligovém týmu Dynama od sezony 2020/21. V aktuálním ročníku dal pět branek, už nyní tak překonal svou bilanci z minulé sezony nejvyšší soutěže.

"Nejsem úplně zvyklý dávat tolik gólů. První dva góly byly trochu se štěstím a na ten třetí už jsem si věřil. Snažím se hodně střílet, gólman vůbec nic neviděl a v takovém případě to tam občas propadne," řekl Vála, který v dosavadních 17 zápasech nasbíral osm kanadských bodů.

Válův výkon ocenil trenér Václav Varaďa. "Ondra odehrál dobrý zápas. Mohl dát dokonce čtyři góly, ale samostatný nájezd vyřešil jako obránce. S knírem možná působil jako někdo jiný, ale byl to jeho večer," řekl pardubický kouč. S knírem nastoupilo několik hráčů Dynama na podporu charitativní akce Movember.

Vála poukázal i na spoluhráče, kteří se na jeho gólech podíleli. "Kluci pro mě udělali před bránou spoustu práce. V dnešní době je těžké dát gól od modré čáry, když brankář vidí. Nejde to bez toho, aby tam před ním někdo stál nebo projel a ztížil mu výhled," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články