Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nečekaný lídr. Karlovy Vary srazily Pardubice čtyřmi góly v první části a jsou první

Příjemný pohled nabízí přiznivcům Karlových Varů tabulka extraligy. Energie se nachází na prvním místě, když ve druhém kole přehrála Pardubice na jejich ledě 5:2. Svěřenci Martina Pešouta rozhodli o výhře především čtyřmi góly v první třetině a vyhnali z branky Ondřeje Kacetla. 

Radost karlovarského Václava Skuhravého
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Jsou to jen první dva zápasy a my nesmíme létat hlavou v oblacích, ale pokračovat v tvrdé práci," řekl hostující Jakub Flek po utkání. "Teď nám to říkal trenér (že jsme první), ale jak jsem říkal, nesmíme koukat na to, jestli jsme první nebo druzí. V pátek nás čeká další zápas a zase chceme bodovat, uvedl jasně.

"Pokračovali jsme ve stejně špatném výkonu, který jsme předvedli v pátek v Mladé Boleslavi. Opět nám chyběl elán, což mě neskutečně udivuje, protože to byl po dlouhé době domácí zápas. S takovým nasazením se ale nedá hrát. Pro nás trenéry je to téma k zamyšlení a nalezení rychlého řešení, které nebudeme odkládat," pronesl důrazně trenér Dynama Ladislav Lubina.

Karlovy Vary v první třetině Dynamo zaskočily a vypracovaly si rozhodující náskok. Skóre otevřel v páté minutě Flek, jehož střela se pomalu doplazila za čáru. Pardubické hráče trápily četné nepřesnosti, jedinou vážnější šanci zaznamenal novic Harju. Už během první třetiny se v pardubické aréně ozýval hlasitý pískot.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Karlovy Vary

Ve 14. minutě se Beránek v přesilovce a při signalizované výhodě rychle zorientoval před brankou a bekhendem zavěsil. Energie za 68 vteřin zužitkovala i druhou početní výhodu, když se zblízka trefil Gríger. V brance Dynama poté Kacetla nahradil junior Vlk a v 19. minutě střelou do protipohybu Novotného snížil Kousal. Jenže za 22 vteřin nachytal domácího gólmana přízemní ranou zpoza obránce Stříteský.

"Měli jsme dobrý pohyb a podařilo se nám využít některé příležitosti. Dostali jsme se do rozhodujícího náskoku, který jsme po zbytek zápasu obětavým výkonem a díky skvělému Novotnému ubránili," řekl asistent trenéra Energie Tomáš Mariška.

Druhá část, ve které se do pardubické branky vrátil Kacetl, byla výrazně klidnější. Karlovy Vary pozorně bránily a Dynamo se těžko dostávalo byť jen přes střední pásmo, natož do blízkosti Novotného. Domácímu týmu nepomohlo ani stažení hry na tři útoky, které odnesl i kapitán Rolinek. Karlovy Vary si na šanci trpělivě počkaly a v 38. minutě díky důrazu na brankovišti využil třetí přesilovku Skuhravý.

Bohatý náskok si Energie až na Kindlovu dorážku, kterou Novotný zlikvidoval, hlídala bez větších potíží a mohla přidat i další góly. Hlava při samostatném úniku mířil mezi betony, ale Kacetl sklapl včas, a gólem neskončila ani tečovaná střela Graňáka. V 55. minutě Pochobradský odvolal signalizovaný trest pro soupeře a odměnu dostalo Dynamo hned vzápětí, když se od modré čáry trefil Piché. Víc už domácí nestihli.

"Začátek jsme měli dobrý, je škoda, že jsme nedali gól. Pak jsme měli výpadek, udělali chyby před brankou a ty nás stály zápas. Máme chvilkové momenty, kdy tam hoříme a nehlídáme si hráče," řekl Ondřej Kacetl po utkání.

Energie však počítá mimo výhru i ztráty. "Mrzí nás zbytečná ztráta Tomáše Rachůnka, ale naopak mě těší odvolaný faul domácím hráčem. Podobné věci jsou ku prospěchu hokeje a mohou nás posunout dál," dodal Mariška.

2. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:4, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. R. Kousal (D. Kindl, J. Kolář), 55. Piché (Tybor, R. Kousal) - 5. Flek (Plutnar, T. Rachůnek), 14. O. Beránek (Graňák, T. Mikúš), 15. Gríger (Šenkeřík), 19. Stříteský (Raška, T. Mikúš), 38. Skuhravý (Flek, Stříteský). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:3. Diváci: 7347.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl (15. - 20. Vlk) - Piché, Eklund, Holland, J. Kolář, J. Zdráhal, Mikuš - Tybor, R. Kousal, D. Kindl - Hovorka, Mandát, Harju - M. Látal, Poulíček, Machala - Rouha, Pochobradský, Rolinek. Trenéři: Lubina, Bělohlav a Janecký.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Hlava - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články