Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nečekaná zpráva z Vítkovic: kapitán Olesz v klubu končí, dohodl se na rozvázání smlouvy

Vítkovice přicházejí o kapitána. Rostislav Olesz v ostravském klubu předčasně ukončil smlouvu po vzájemné dohodě a bude si hledat nové angažmá. Třiatřicetiletý útočník se zkušenostmi z NHL oblékal modrobílý dres posledních pět let po návratu ze zámoří do mateřského klubu.

Rostislav Olesz
zdroj: ČT4 autor: Vít Šimánek

"Naše cesty se rozcházejí, ale ve zcela korektním duchu, na kterém stojí také naše vzájemná dohoda. Rosťovi, bývalému kapitánovi, děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí do další kariéry, ať už bude pokračovat v zahraničí, nebo v Česku," uvedl šéf klubu Aleš Pavlík.

Olesz hrál za Vítkovice od mládežnických let a v roce 2001 v jejich dresu debutoval v extralize. Nejvyšší soutěž si zahrál také za Spartu, než v roce 2005 odešel do NHL, kam ho o rok dříve draftovala Florida jako sedmého hráče v pořadí.

V zámořské lize nastupoval rovněž za Chicago a New Jersey, koncem roku 2013 se rozhodl pro návrat do Evropy. Sezonu dohrál v Bernu, poté se vrátil do Vítkovic, kde působil až dosud s výjimkou krátkého angažmá v Langnau. V posledních třech sezonách byl kapitánem týmu, který letos vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším mistrem Třincem.

S Vítkovicemi Olesz vybojoval titul vicemistra extraligy v roce 2002. S reprezentací získal bronz na olympijských hrách v Turíně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články