Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nebáli jsme se jít do souboje a zastat se spoluhráče, těšilo Pecha. Pěti kanadských bodů si cenil

Přes pět let čekal na další bodové hody. Naposledy hokejový útočník Lukáš Pech posbíral pět bodů v prosinci 2014 proti Kometě Brno, nyní si to zopakoval proti Mladé Boleslavi. Šestatřicetiletý hráč byl na ledě u pěti z šesti branek Pražanů a s bilancí gólu a čtyř asistencí si vyrovnal své bodové maximum v nejvyšší soutěži.

Sparťané slaví gól Lukáše Pecha proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Kdy to bylo naposledy, ani nevím. Jsou zápasy, kdy se daří, a jindy se nedaří. Měli jsme teď sérii, kdy naše lajna dostávala hodně gólů, teď jsme dali, takže jsem rád, že jsme přispěli k výhře. Příště se třeba přidá někdo jiný," řekl Pech po výhře Sparty 6:2. "Bodů si cením, ale týmový úspěch je lepší. Radují se všichni, nejen já," podotkl.

Nejdůležitější podle Pecha bylo, že Sparta dokázala porazit těžkého soupeře. "Myslím, že Boleslav je černý kůň soutěže. Nemá tak známé kluky, jména, ale jsou to bojovníci. Dobře bruslí, hrají fyzicky...," ocenil Středočechy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Mladá Boleslav

Pražané je udolali počtvrté v sezoně. "Dobře si ale pamatuju, že předešlá utkání byla na penalty nebo v prodloužení. Jsme rádi, že jsme všechna překlopili na naši strany a zvládli je. Předešlá klání byla hodně taktická, tohle bylo nejhezčí. Padaly góly a diváci se bavili," řekl Pech.

Extraligový šampion z roku 2009 byl rád, že se Sparta soupeři vyrovnala i v agresivitě ve třetí třetině, kdy se na ledě chvílemi jiskřilo. "Bylo tam několik zákeřných faulů a kluci se perfektně zastali spoluhráčů, což bude v play-off strašně důležité. Ukázali jsme, jaký jsme tým. Připojili se k bitkám, šarvátkám. Nikdo se nebál jít do souboje. I proto jsme to ve třetí třetině zvládli, že jsme se z toho nepodělali," pochvaloval si Pech.

Sparta se posunula na druhé místo tabulky, což ale odchovanec Jihlavy moc neřeší. "Jsme si vědomi, že máme odehráno o dva tři zápasy více než ostatní. Na tabulku teď nekoukáme, uvidíme po 52. kole, jak na tom budeme a na koho narazíme v play-off," řekl Pech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články