Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Návrat domů Zlínu nevyšel, Liberec jde do čela

Zlín - Návrat do domácího prostředí po vynucené pauze se Zlínu nevyvedl podle představ. Na stadionu Luďka Čajky podlehl Liberci 1:3 a Severočeši se tak vyšvihli na čelo tabulky. Naopak Zlín zůstává na dně, na předposlední Karlovy Vary má však tři zápasy k dobru. Bílí Tygři ve Zlíně vedli už 2:0, a i když se Kotvanovi podařilo snížit z přesilovky, v závěru do prázdné brány korigoval Radivojevič.

Zápas začal nešťastně, protože po souboji za brankou Lašáka upadl liberecký Plutnar a byl několik minut ošetřován. Poté jeho spoluhráči udeřili, když ve čtvrté minutě nenápadná střela Bakoše z úhlu propadla za Kašíkova záda. Bílí Tygři měli navrch a zvýšit mohli při přesilovce, ale zlínský gólman odolal.

Zlínští se do útočné třetiny takřka nedostávali a za první třetinu vystřelili na Lašáka jen jednou. Nemohoucnost domácích potvrdil i Aleš Holík, jenž chybně přihrál Vampolovi, který ale nabídnutou šanci neproměnil. V následném oslabení se domácí ubránili. Ani druhá část domácí fanoušky netěšila. Pykat odešel Veselý, ale mohl z toho nakonec těžit. Při návratu z trestné lavice se dostal do samostatného úniku, v poslední chvíli jej ale zastavil Ševc.

Ve 27. minutě zvýšili náskok hosté. Z rohu vybruslil Vampola a našel mezírku mezi Kašíkovými betony. Hra doprovázená pískotem domácích fanoušků byla nadále ze strany Zlína matná, chyby se kupily a Kašík se potil. Třeba pokus Řepíka vytěsnil na horní tyč. Poté se Liberečtí prosadili, gól ale nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Liberec

Až závěr druhé třetiny byl od Beranů lepší, a hostující trenér Pešán raději sáhnul k oddechovému času. Úvod závěrečné třetiny patřil Severočechům, Řepík však sám před zlínským brankářem neuspěl. Domácím se podařilo snížit v 50. minutě, kdy se prosadil v přesilovce tvrdou ránou Kotvan. Vyrovnat mohl z dorážky po Matějíčkově střele Petr Holík. 

V 53. minutě se na druhé straně prodral Valský přes obranu soupeře, v zakončení byl ale faulován. Při následném trestné střílení zkusil blafák, ale skóre se neměnilo. Tlak domácích sílil, ovšem na vyrovnání jim to nestačilo. Při power play Zlína pečetil výhru hostů Radivojevič. 

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 50. Kotvan (O. Veselý) - 4. Bakoš (Radivojevič, Bulíř), 28. Vampola, 60. Radivojevič (Šimek). Rozhodčí: Šindler, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4, navíc Okál - Ševc oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4123.

Zlín: Kašík - A. Holík, Řezníček, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák - Čachotský, P. Holík, O. Veselý - Okál, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Liberec: Lašák - Ševc, Šimek, Ulrych, Derner, Plutnar, Výtisk, Kajínek - Řepík, Vampola, Birner - Bulíř, Bakoš, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák. 

Juraj Jurík (Zlín): "První třetinu ovlivnila smolná branka z rohu kluziště. Pak jsme vypadli z role, Liberec byl aktivnější a celou třetinu jsme hráli v křeči. O přestávce jsme si něco řekli a chtěli jsme hru změnit, to se nám ale nepodařilo a místo tlaku jsme do toho více zabředli. Křeč vyústila v druhou inkasovanou branku. Ve třetí části jsme zredukovali sestavu a byli jsme aktivnější. Přestože se hra zlepšila, na body to opět nestačilo."
Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili aktivně, první půlku jsme byli jasně lepší. Mohli jsme dát i více gólů, ale nestalo se tak. Soupeře jsme pustili do tlaku nesmyslným faulem. V závěru začal Zlín hrát velice nepříjemnou a nátlakovou hru, díky které snížil. Měli jsme plné ruce a nohy práce, abychom výsledek ubránili." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články