Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nahodil jsem tam žabičku a se štěstím to propadlo, popsal Doudera rozhodující trefu

Třinečtí hokejisté prolomili v semifinále s Plzní prokletí domácích týmů, i když ještě tři minuty před koncem třetí třetiny prohrávali 1:2. Michal Kovařčík ale vyrovnal gólem, který prošel pár milimetrů za brankovou čáru, a Milan Doudera odmítl prodloužení v čase 59:40. Oceláři vyhráli 3:2 a stejným poměrem vedou i v sérii.

Milan Doudera se svými spoluhráči se raduje z gólu
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Třinec prohrával 0:1 a 1:2, ale Doudera po utkání tvrdil, že přestože se zápas nevyvíjel příznivě, věřil v obrat. "My jsme si za tím celý zápas šli. Bohužel jsme dostali nějaké laciné branky a několikrát, když jsme se dostali do šancí, jsme to zbytečně přehrávali. Řekli jsme si, že to ve třetí třetině hlavně musíme házet na bránu. Dvakrát jsme hodili a byly z toho dva góly. Jsme za to strašně rádi. Je to velice důležitý bod," uvedl Doudera.

Třinecký obránce rozhodl nenápadným nahozením zpoza pravého kruhu. "Led už byl špatný, dvacet vteřin do konce. Já jsem byl vůbec rád, že jsem puk přijal a odbruslil s ním. Víceméně jsem tam nahodil jen žabičku, protože jsem viděl, že je tam chaos. Se štěstím to propadlo, ale i takové góly se počítají. Důležité bylo, že tam byl hráč před bránou a gólman nic neviděl, jinak by to gól být nemohl," popsal rozhodující moment.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále play-off Třinec – Plzeň

Doudera si připsal i asistenci u vyrovnávací branky Michala Kovařčíka, kterou ještě posuzoval rozhodčí u videa. Záběr ale prokázal, že puk po bekhendu třineckého útočníka skončil pár milimetrů za brankovou čárou. Čtvrtá formace tím korunovala výborný výkon. "Už loni (semifinále) play-off s Hradcem zlomili. Je to mladá síla, a kdy jindy by nám měli pomoct než teď. Jsou natrénovaní, měli by do hry vnést sílu a energii, to se povedlo," podotkl Doudera.

Třinec otočil i sérii z 0:2 na 3:2. Všechna tři utkání vyhrál o gól a už minule jeho gólman Šimon Hrubec prohlásil, že se musí podívat do zrcadla, zda nemá šedivé vlasy jako fotbalový trenér Karel Brückner. "Já jsem na tom podobně. Opravdu, ty zápasy jsou o nervy. V Plzni všechny o gól, třásli jsme se tam do posledních minut. A teď to samé. Byla to bitva až do konce a to čekáme i v Plzni," řekl Doudera.

Na příští zápas pojedeme s pokorou, hlásí Doudera

V sérii přibývá i strkanic a jedna přerostla ještě za bezbrankového stavu v bitku. Domácí Jiří Polanský v ní měl nad Petrem Strakou navrch, soupeře složil na led. "Z něho se stává Rocky Balboa. Super, aspoň ukázal, kdo je tady pánem, sjednal si tam respekt a tohle může týmu pomoct. Plusové body pro Jirku," pousmál se Doudera.

Narážel na to, že Polanský, který je pověstný hlavně technickými kousky, se porval v play-off už podruhé. Ve čtvrtfinále s Vítkovicemi změřil síly s Peterem Trškou. Série pokračuje v sobotu šestým zápasem a Třinec bude útočit na postup do finále, které hrál také loni. "Budeme to tam chtít doklepnout. Ale pojedeme s pokorou. Uvědomujeme si, že jsme to zvládli na poslední chvíli, mohlo to dopadnout úplně jinak," uznal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články