Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na úvod Boleslav přetlačila Hradec, Vítkovice zdolaly Spartu. Uplatnila se i nová pravidla

Praha - Úvodní nekompletní kolo čtyřiadvacátého ročníku hokejové extraligy přineslo v pátek šest duelů, na řadu přišlo prodloužení i samostatné nájezdy. O vítězství Mladé Boleslavi nad Hradcem rozhodlo po gólové přestřelce až prodloužení, kdy se poprvé uplatnilo nové pravidlo tři proti třem. Dařilo se i Brnu, které také díky novým posilám zvítězilo na ledě Zlína 5:3. Zajímavou podívanou nabídlo podkrušnohorské derby, které v úvodním kole ovládl Chomutov, když přehrál Karlovy Vary 3:2. Propadák naopak zaznamenaly Pardubice, které podlehly Třinci 1:4. Až po samostatných nájezdech se rozhodlo o vítězství Vítkovic nad pražskou Spartou 3:2.

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK/Taneček David

Vítkovice - Sparta 3:2

Hokejisté Vítkovic vstoupili do extraligové sezony vítězstvím 3:2 nad Spartou po samostatných nájezdech. Díky trefě Romana Szturce z penaltového rozstřelu dosáhli teprve druhé domácí výhry nad Pražany z posledních deseti případů. Hostům, hrajícím bez hlavního kouče Jiřího Kalouse, který se s reprezentací připravuje na Světový pohár, zajistil alespoň bod dvougólový střelec Tomáš Netík, a v Ostravě v řádném čase neprohráli už čtyři roky. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340232-vitkovice-vstoupily-do-sezony-vitezne-porazily-spartu-na-najezdy/)

Hradec Králové - Mladá Boleslav 4:5

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v úvodním kole extraligy na ledě Hradce Králové 5:4 v prodloužení, přestože prohrávali už 1:4. V čase 61:55 rozhodl svou druhou brankou v utkání útočník Tomáš Urban. První třetina byla mírně paradoxní. Hradec se brzy dostal do vedení. V přesilovce se prosadil Köhler, který chodil na hru v početní výhodě společně s první pětkou kapitána Bednáře. Jenže poté byla jasně nebezpečnější Mladá Boleslav. Útočník Orsava, který se dostal do dvou vyložených šancí však ani jednou neskóroval. Nejprve ho vychytal Kacetl a při druhé příležitosti v deváté minutě netrefil bránu. Hradecký brankář pak zastavil i střelu Lence, rovněž šlo o jasnou možnost.

Utkání Hradec Králové - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK/Taneček David

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340204-boleslav-dokazala-otocit-utkani-v-hradci-a-zdolala-vychodocechy-5-4-v-prodlouzeni/)

Třinec - Pardubice 4:1

Třinečtí hokejisté vstoupili do nového extraligového ročníku vítězstvím 4:1 nad Pardubicemi. Hosté udeřili po trefě Lukáše Nahodila jako první, ale Oceláři ještě v úvodní třetině slepenými góly Erika Hrni a Martina Adamského otočili průběh zápasu. Zbývající zásahy přidali v přesilových hrách Cory Kane a Jakub Petružálek.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340234-trinec-na-uvod-sezony-smetl-pardubice-4-1/)

Olomouc - Litvínov 1:3

Hokejisté Vervy Litvínov vstoupili do nového extraligového ročníku výhrou 3:1 na ledě Olomouce. Šampioni ze sezony 2014/2015 vykročili za tříbodovým ziskem již v úvodu střetnutí, v sedmé minutě totiž vedli 2:0. Domácí sice během závěrečné power play snížili, ale konečnou podobu výsledku dal při pokračující hře bez brankáře Černý. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/340237-litvinov-zahajil-sezonu-vitezne-v-olomouci-rozhodl-behem-uvodnich-sedmi-minut/)

Zlín - Brno 3:5

Hokejisté Brna vyhráli v úvodním kole extraligy na ledě Zlína 5:3. Dvakrát se v dresu Komety trefila jedna z posil, útočník Marek Kvapil, který za nerozhodného stavu 3:3 v 51. minutě vstřelil i vítěznou branku. V závěru ještě pojistil výsledek v power play Martin Zaťovič.

Hokejisté Komety Brno
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340236-kometa-uspela-ve-zline-dvema-trefami-rozhodl-kvapil/)

Chomutov - Karlovy Vary 3:2

Hokejisté Chomutova vykročili vítězně do nového ročníku extraligy, když v 1. kole porazili Karlovy Vary 3:2. Hosté sice vedli po gólu Denise Kindla, ale Piráti dokázali zápas otočit trefami Jakuba Sklenáře, Jaroslava Mrázka a Michala Vondrky. V závěru ještě snížil Vladimír Sičák. Nový trenér Energie Jan Tlačil tak musel v soutěžní premiéře strávit porážku.

Michal Vondrka slaví gól se svými spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340239-v-podkrusnohorskem-derby-kraloval-chomutov-zdolal-vary-3-2/)


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy