Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Na rozpory jsem nemyslel, řekl Král po vítězném návratu do Třince

Třinec - Skvělý návrat do Třince zažil trenér Pardubic Richard Král. Jeho tým konečně zvítězil venku a vybojoval tak velmi důležité tři body. Bývalý dlouholetý hráč Ocelářů se s klubem rozešel ve zlém, a tak jej vítězství mohlo těšit o to víc i v osobní rovině. Na rozpory s vedením ale prý při utkání nemyslel.

Richard Král
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Poté, co Královo angažmá před deseti lety skončilo bouřlivým rozchodem, si s třineckým šéfem Jánem Moderem nemůžou navzájem přijít na jméno. Moder dnes ale z VIP lóže pod střechou Werk Arény musel strávit hořký triumf svého soka.

"Pocity jsou skvělé. Potřebovali jsme takové víceméně vydřené vítězství, hráči ukázali, že jsou tým. Potrénovali jsme v pauze a dali jsme to do kupy, můžu jim jen poděkovat, protože takhle odmakaný zápas jsem už dlouho neviděl," řekl Král po utkání.

Nedávný nástupce odvolaného Miloše Říhy mladšího se proti třineckému áčku tváří v tvář postavil poprvé, ale nervozita s ním necloumala. "Na střídačce se člověk dostane do takového laufu, že na to nemyslí. Jsem rád, že jsme vyhráli, a v Třinci mě to těší asi obzvlášť, ale nervozita z mé strany žádná nebyla," řekl Král.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Pardubice

Potěšit ho musela i část publika. Nebyla to žádná bouře, přesto se krátce po úvodu halou rozletělo skandování "Ríša Král", které se nedalo přeslechnout. Pardubický kouč na to reagoval pokynutím ruky směrem k třineckému kotli.

"Zaslechl jsem to a jsem rád, že se zachovali, jak se zachovali a nepodlehli žádnému tlaku. Potěšilo mě to, jsem rád, že se nenechali ovlivnit," řekl Král v reakci na některé Moderovy výroky, které se před utkáním objevily v tisku.

Pardubický celek se jako odměnu za tři body může těšit na pohoštění do kabiny. Standardní motivační prvek mezi hráči vzali za svůj i Král s asistentem Markem Zadinou, který po boku svého kolegy v Třinci taky dlouhé roky působil.

"S Markem jsme vypsali svačinu, jak to dělají všichni kluci, co odněkud přijdou. Nic speciálního jsme nedělali. Pro kluky to byl normální zápas jako každý jiný, pro nás trošku víc speciální," uznal Král.

I když byl Král po léta symbolem totální třinecké ofenzívy, dnes dovedl své svěřence k fotbalovému výsledku 1:0. "Takový průběh jsem nečekal," usmál se Král. "Třinec má velice kvalitní mužstvo, neskutečně šikovné útočníky a obránce. To, že jsme tu uhráli nulu, je výborný výsledek. Sice jsme se ve třetí třetině dostali pod tlak, ale hráči to uhráli velkou bojovností a výborně zachytal Brandon Maxwell. Tohle vítězství je daleko cennější než třeba 5:0," uzavřel Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články