Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Myslím, že jsem překvapil úplně všechny, hodnotil Marosz šťastný gól z otočky

Ještě na jaře pomáhal Kladnu k postupu zpět mezi extraligovou elitu, v nové sezoně se už ale v dresu Vítkovic podepsal pod jeho porážku 1:2 v 1. kole. Rostislav Marosz přispěl gólem a asistencí k výhře Ostravanů v Chomutově, kde Středočeši hrají v dočasném azylu domácí zápasy.

Rostislav Marosz (vpravo) se raduje s hráči z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Byl to pro mě speciální zápas. Zůstalo tam hodně kluků a těšil jsem se na to. Dělali jsme si srandu, ale hlavně jsem se těšil," řekl Marosz. "Dlouho se to tahalo, pak přišel šťastný gól na 1:0, dostali jsme na 1:1 a bylo to o jednom gólu, který jsme dali my. Tři body bereme, super. Potřebovali jsme je a jsme za ně šťastní," zhodnotil zápas.

Třicetiletý útočník před polovinou utkání překvapil kanadského brankáře Landona Bowa v kladenském dresu střelou z otočky od modré čáry. "Myslím, že jsem překvapil úplně všechny. I sebe. Spíše jsem si s tím ale nechtěl hrát u modré čáry. Šťastný gól," pousmál se Marosz. Důležité podle něj bylo i to, že Ostravané ubránili všechna oslabení. Zejména ve třetí třetině před vítěznou brankou obránce Kocha. "Což byl asi klíč. A pak nám to tam spadlo," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Vítkovice

Velkou zásluhu na výhře Vítkovic měl i gólman Aleš Stezka, který si sice připsal jen 18 zákroků, ale vyřešil řadu situací. "Aleš dnes chytal super. I brankář na druhé straně. Musím ale říct, že led dnes nestál za nic a bylo těžké něco vymýšlet. Byl to ubojovaný zápas," uvedl Marosz.

Hokejisté Kladna nemají momentálně k dispozici vlastní stadion, a tak musí hrát v azylu v Chomutově. "Pro kluky to musí být nepříjemné. Musí cestovat a vlastně hrají také skoro venku. Pro nás se nic nemění. My jedeme na zápas a je jedno kde. Pro domácí to bude horší," dodal Marosz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články