Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Můžeme sérii dotáhnout už doma, burcuje plzeňský Kindl po druhém vítězství v Třinci

Poměrně nečekaně se zatím vyvíjí semifinálová série play-off hokejové extraligy mezi Třincem a Plzní. Oceláři, loňští finalisté a druhý tým základní části, totiž před vlastními příznivci dvakrát podlehli Indiánům. Západočeši proto mohou směle pomýšlet na bleskový postup do boje o titul, což potvrzuje jeden ze střelců čtvrtečního utkání Denis Kindl.

Denis Kindl z Plzně se raduje z gólu v semifinále play-off v Třinci
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Plzeň po středečním vítězství 4:1 zaskočila Třinec i v následné odvetě. Už v první části se dostala do dvoubrankového vedení. "Po delší době jsme zahájili sérii venku. Možná nám to vyhovuje a je to i tím. Je to samozřejmě perfektní," prohlásil útočník Denis Kindl, který ve Werk Areně vsítil druhý gól hostujícího celku.

Oba úvodní zásahy Západočechů padly v početních výhodách po parádních kombinacích. Kindl i před ním Gulaš je zakončili zblízka do prázdné branky. "Dobře se to rozehrálo. Jones s Mírou Indrákem kombinovali, já jsem zkoušel zajet za jejich beky a Vojta Němec mě tam výborně našel. Vyplynulo to ze situace," popsal Kindl.

Přesilovky Indiánů byly obrovsky nebezpečné celý zápas. Hosté v nich permanentně měli velký tlak a šance, zatímco Oceláři v této činnosti spíše paběrkovali. "Daří se nám i ve hře pět na pět, ale přesilovky jsou klíč celého hokeje. Určitě to dělá rozdíl," souhlasil šestadvacetiletý útočník, jenž zaznamenal svůj první gól v letošním play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále play-off Třinec – Plzeň

Plzeň se ve Slezsku prezentovala svěžím a aktivním hokejem. Známky po vyčerpávající sedmizápasové sérii s Olomoucí žádné, a to hosté hrají odvážně s vysunutým napadáním. "Ano, snažíme se hrát odvážně, ale není to nějaký plán. Musíme vycítit, kdy po nich jít a kdy ne. Ve čtvrtek se nám to dařilo a určitě je to cesta k úspěchu," mínil Kindl.

Třetí tým základní části protáhl nezvyklou sérii o další díl - v Třinci v aktuální sezoně vyhrál všechna čtyři střetnutí a domů se vrací s vedením 2:0. "Samozřejmě jsme to nečekali. Ale věděli jsme, že když zvládneme první duel, naroste nám chuť před druhým." 

Plzeňský útočník se zatím nedívá dále než k třetímu utkání, nicméně dá se čekat, že sebevědomí jeho barev půjde na domácím ledě s příznivým vývojem série ještě nahoru. "Fanoušci u nás jsou ještě silnější než tady. Budou nás tlačit, ale musíme být rozumní s útokem. Můžeme sérii dotáhnout už doma, uděláme pro to všechno," dodal Kindl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články