Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Musím smeknout před Frodlem, vyzdvihl Hrubec kolegu. Začátek finále v Liberci považuje za výhodu

Po roce se dostali opět do finále, tentokrát na ně však nečeká Kometa, soupeřem bude Liberec. Třinečtí Oceláři zvládli sedmý duel proti Plzni a sérii po výhře 5:1 ovládli. Velkou oporou Slezanů byl v rozhodujícím utkání brankář Šimon Hrubec, který inkasoval jen jednou. Za výkony v play-off i v sezoně ale pochválil gólmana Západočechů Dominika Frodla.

Třinecký Šimon Hrubec (vlevo) s Dominikem Frodlem z Plzně
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Musím hrozně klukům poděkovat. Padali, blokovali střely, měli možná víc zákroků než já. Předvedli něco úžasného. Je to týmová práce, že jsme ve finále," řekl Hrubec.

Ocelářům se povedl obrat v sérii po dvou prohraných úvodních duelech na domácím ledě. Do Plzně odjeli za stavu 0:2. "To mi tedy nebylo nejlíp," přiznal Hrubec.

"Nebudu lhát, že jsem to nepociťoval. Měli jsme loď plnou vody a věděli jsme, že třetí zápas musíme odehrát jako sedmý. Kdybychom prohrávali už 0:3, tak je asi po sérii, buďme realisté. Ke třetímu zápasu jsme přistoupili fakt skvěle, vyhráli jsme ho. To pomohlo, najednou i oni začali mít trochu strach o výsledek, o vedení. To bylo zlomové," popsal Hrubec.

Semifinálové výkony Plzně ocenil. "Klobouk dolů před nimi. Měli tam tři individuality: Kovář a Gulaš jsou hráči par excellence a musím smeknout i před Frodlem. Za mě to bude nováček sezony. Co předváděl celou sezonu a jak nás trápil v play-off... Kolikrát jsme tam měli situace do prázdné brány a on to chytil. Co předváděl, to bylo něco úžasného. Jen tihle tři nehráli, mají tam další skvělé kluky. Klobouk dolů před nimi, jak sérii odehráli," chválil Hrubec soupeře.

Posledním rivalem Třince bude Liberec. Oceláři pasovali do role favorita Severočechy. "Ať chceme, nebo ne, oni jsou favoriti, oni musí. Začínáme u nich, mohla by to být trochu výhoda pro nás. Přece jenom, přesvědčili jsme se sami, jak ošemetné je začínat doma. Paradoxně jsme doma dvakrát prohráli a nebyla to nic moc situace. A povedl se nám husarský kousek, že jsme poprvé v historii otočili z prvních dvou domácích proher na 4:3. To vypovídá o charakteru týmu," radoval se Hrubec.

Podle něj by právě týmový duch Ocelářů mohl být důležitým faktorem ve finálovém rozložení sil. "Máme skvělou partu. Nikdo s nikým nemá žádné spory, že by se někdo vyvyšoval. Nikdo po nikom neřve, když udělá chybu, když vyhodí puk. Je tam chemie a teď to musíme ještě převést i do finále. Těším se na to. Jsem rád, že se nám dvakrát za sebou povedlo jít do finále, to je taky dobrá známka. Pojďme se na to připravit a užít si to," zakončil Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články