Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
100 let basketbalu

Mueller ve Vítkovicích končí, klub ho po dohodě uvolnil

Už delší dobu se v hokejových kuloárech mluvilo o tom, že by mohl Peter Mueller z Vítkovic odejít, a nyní se to potvrdilo. Americký kanonýr předčasně ukončil ostravské angažmá a čeká se, kam jeho další kroky povedou.

Peter Mueller (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Patrik Uhlíř

Vedení ostravského klubu uvedlo, že pětatřicetiletý Američan už nadále nechce v týmu pokračovat. Jedna z hlavních hvězd Ostravanů přišla na sever Moravy před začátkem minulé sezony z Brna a podepsala dvouletou smlouvu.

"Peter Mueller se několikrát vyjádřil v tom smyslu, že není spokojený se svým působením u nás ve Vítkovicích a není spokojený ani s životem v Ostravě v posledním období, a zmínil, že chce z týmu odejít. V návaznosti na to jsme se domluvili na tom, že u nás už nadále nebude pokračovat," řekl sportovní manažer Roman Šimíček.

"Pokud někdo toho není schopen, pokud nechce hrát za Vítkovice, za tým, nemá v kabině co dělat," dodal Šimíček. Vítkovické hráče podle slov kapitána Dominika Lakatoše zpráva zaskočila. "Šokovalo nás to, ale pokud to takto cítí, je to jeho volba," prohlásil.

"Musíme mít v kabině hráče, kteří chtějí bojovat za Vítkovice a chtějí společně táhnout za jeden provaz a na ledě nechat maximum, abychom se konečně zvedli. Pokud tady někdo nechce být a nechce týmově pracovat, tak tady prostě nemá místo," doplnil Lakatoš.

Nejproduktivnější hráč extraligy v sezoně 2020/2021 odehrál v aktuální sezoně za trápící se Vítkovice 17 zápasů, vstřelil šest branek a přidal sedm asistencí. Naposledy nastoupil 21. listopadu v utkání Ligy mistrů proti Lahti, v následujících třech zápasech extraligy v sestavě chyběl.

Jarní semifinalista play-off je po nepovedeném podzimu i přes změnu na trenérské lavičce v tabulce předposlední jen o skóre před čtrnáctou Mladou Boleslaví, v sezoně vyhrál jen pět zápasů z 21 a v úterý zaznamenal šestou porážku v řadě.

Zdroj
ČTK, hokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články