Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mueller se Zámorským režírovali výhru Komety v Českých Budějovicích

Kometa Brno zvítězila ve 42. kole extraligy v souboji dvou týmů s velmi špatnou aktuální formou v Českých Budějovicích 4:2. Pro Jihomoravany je to teprve druhý plný bodový zisk z posledních osmi zápasů. Výrazně se na něm podíleli Peter Mueller s Petrem Zámorským, oba byli shodně u tří branek vítězů. Motor od poloviny ledna v osmi utkáních získal jen dva body a dál je s odstupem poslední.

Utkání České Budějovice - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Všem našim klukům musíme poděkovat za odpracované utkání. Výborně zachytal brankář (Karel Vejmelka). Jsme rádi za zisk tří bodů," řekl asistent trenéra Brna Jiří Horáček, který tým vedl jako hlavní při absenci Libora Zábranského.

V českobudějovické sestavě se objevil po dlouhé době Gilbert, vrátil se také uzdravený kapitán Pýcha. Po předchozím domácím propadáku s Mladou Boleslaví předváděli Jihočeši proti Brnu výborný hokej, ale trápila je koncovka. Jednou smazali náskok Komety, podruhé to nedokázali.

Střelecký prolog na obou stranách obstarali zámořští hráči Mueller za Kometu a Gilbert za Motor, ale brankáři byli na místě.

Pěknou akci po spolupráci s Doležalem se nepodařilo zakončit domácímu Beránkovi, českobudějovického brankáře Čiliaka ohrozil Střondala, nebezpečný byl i Svozilův nápřah.

Při vyloučení Krále se bombou z levého kruhu prezentoval Alderson, překonaného gólmana Vejmelku zachránila tyčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Brno

Ve vlastním oslabení na startu druhé části mířil na Vejmelku obránce Štencel, blízko k zakončení byl další bek Vydarený vracející se z trestné lavice.

Po chybě hostí vyrazil do sóla Beránek, ale hodil si puk daleko před sebe a následnému zakončení scházel důraz.

Útočnou aktivitu nepostrádali ani Brňané, otevřít skóre mohl zblízka rtuťovitý Střondala, po Plášilově chybě se zkoušel prosadit Holík.

Po zbytečném přestupku u mantinelu ve 34. minutě šel za katr Beránek a hosté využili přesilovku po 17 sekundách zásluhou tečujícího Klepiše.

V úvodu třetí třetiny předvedli Českobudějovičtí nádhernou rychlou akci po ose Slováček, Doležal, Karabáček, kterou třetí z nich zakončil přesnou tečí.

Jenže potom si zaútočil obránce Plášil, ztratil kotouč v brněnském pásmu a nestihl se vrátit při brejku Moravanů, díky němuž Mueller u levé tyčky vrátil hostům vedení.

Výstavní bombou od modré čáry do pravého horního růžku Čiliakovy branky při početní výhodě pečetil úspěch Brňanů Zámorský.

Při odvážné power-play Jihočechů přidal čtvrtý gól vítězů Holík. Domácí snížili čtyři vteřiny před sirénou.

"Nevyužili jsme příležitosti, které jsme si vytvořili. Dvakrát jsme inkasovali v jejich přesilovkách, které mají výborně sehrané. Tam jejich hráči ukázali svoji kvalitu. Poté jsme dostali ještě jeden gól z brejku a už se to těžko dotahovalo," řekl kapitán Motoru Pavel Pýcha, který dnes oslavil 25. narozeniny.

Motor České Budějovice - Kometa Brno 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 42. Karabáček (Z. Doležal, Slováček), 60. Slováček (D. Voženílek, Jonák) - 34. Klepiš (Mueller, Zámorský), 46. Mueller (Zámorský), 54. Zámorský (P. Holík, Zaťovič), 58. P. Holík (Mueller, Holland). Rozhodčí: Kika, Obadal - Zíka, Axman. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2.

České Budějovice: Čiliak - Š. Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel, Plášil, Pýcha - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, M. Toman, M. Beránek - Alderson, Gilbert, Martin Novák - G. Ville, R. Přikryl, Karabáček. Trenér: Prospal.

Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, P. Trška, S. Svozil, Gulaši, Kučeřík - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Vincour - Valský, Střondala, Plášek - Kusko, F. Dvořák, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články