Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mueller poslal Vítkovice do semifinále, Kometa má po sezoně

Vítkovice si zahrají o medaile. V šestém utkání čtvrtfinále play-off zvítězily na ledě Komety 4:3 v prodloužení, když vypjatý duel rozhodl v přesilové hře bývalý hráč Brňanů Peter Mueller. Ostravané ovládli sérii 4:2 na zápasy a propracovali se do nejlepší čtyřky extraligy, Jihomoravanům sezona předčasně skončila.

Jinak to snad ani dopadnout nemohlo. Byl to právě někdejší kanonýr Komety Mueller, jenž ukončil prodlužovaný zápas v čase 76:22. V přesilovce po vyloučení bývalého parťáka z útoku Petra Holíka si vzal puk, najel s ním od mantinelu do palebné pozice a prudkým švihem ho poslal přes clonu za záda Dominika Furcha.

Vítkovice jsou díky tomu poprvé od roku 2011 v semifinále play-off, před dvanácti lety došly až do souboje o titul. Kometě po turbulentním ročníku skončila sezona, od roku 2019 neprošla mezi nejlepší čtyřku.

Ostravané se v dalším kole utkají s Hradcem Králové v případě, že Třinec vyřadí Spartu. Pokud se podaří Spartě sérii s Oceláři otočit a postoupí, pak budou vítkovickými soupeři právě Pražané. V obou případech začnou Vítkovice sérii doma 4. dubna.

Vítkovice sahaly po výhře už v základní hrací době, jenže na úvodní branku Robertse Bukartse zareagovali domácí dvěma trefami v rozmezí devadesáti sekund, kdy se prosadili Jakub Flek a Zdeněk Okál. Ještě předtím neproměnil Holík trestné střílení po faulu na obránce Jana Ščotku, který se objevil za obranou hostů.

Další obrat předvedli také Ostravané. Bukarts srovnal nejprve na 2:2 těsně před druhým odchodem do šaten a na začátku třetí třetiny vrátil hostům náskok sváteční střelec Jakub Stehlík. Další naději na prodloužení série zařídil domácí Kometě Tomáš Kundrátek tvrdou ránou od modré v početní výhodě, ale vítězný gól Brňané už nepřidali.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 6. zápas:

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:4 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Flek (Koblížek), 24. Okál (Horký, Ščotka), 44. Kundrátek (A. Zbořil, Strömberg) - 7. Roberts Bukarts, 40. Roberts Bukarts (J. Stehlík, Mueller), 42. J. Stehlík (Kotala, M. .Kalus), 77. Mueller (Raskob). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7 700 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4.

Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Okál - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Strömberg, J. Ondráček - A. Zbořil, Zembol, Zaťovič. Trenér: P. Martinec.

Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, Kotala, Jarůšek - Lednický, Chlán, Fridrich - Lindberg. Trenér: Holaň.

Ohlasy trenérů:

Patrik Martinec (Brno): "Hráčům za nemůžu vytknout nic, nechali na ledě absolutně všechno, ale prodloužení může vyhrát jen jeden. Možná byly Vítkovice o ten gól lepší, protože nemám rád slovo šťastnější. Mrzí mě gól na 2:2 v závěru druhé třetiny, do té doby jsme byli lepší, byl to z mého pohledu nesmyslný gól. Celá série byla o detailech, o skvělých individualitách, mezi nimiž bych vyzvedl oba gólmany. Celkově ale beru výsledek Komety jako neúspěch, zlomil to pátý zápas ve Vítkovicích."

Miloš Holaň (Vítkovice): "Podařilo se nám jít do vedení, což jsme si přáli. Hrál se hokej nahoru, dolů, soupeř nám odskočil, my jsme vyrovnali, šlo to do prodloužení a věřili jsme, že jednou se nám podaří tu přesilovku proměnit, a vyšlo to. Jsme jako v pohádce, zlomil to hráč, který tady hrával. My jsme vyhráli sérii jako tým, v němž zářila osobnost Petera Muellera, sám by ale nic nezmohl. Musím poděkovat Brnu za parádní sérii, která byla o detailech. Pro nás jako Vítkovice je to obrovský úspěch a zásluha všech, kteří se na tom podíleli, především hráčů. Nekončíme, užíváme si to a taky jsem to poprvé hráčům řekl, aby si tento úspěch užili. Hokej je tvrdá práce, misky vah byly hrozně vyrovnané a jsem moc rád, že se naklonily na naši stranu. Postup bereme, žádné konkrétní přání pro semifinále nemáme. Jediné, co mě na celé sérii mrzí, jsou rasistické urážky na adresu Dominika Lakatoše. To by na našich stadionech mělo být trestáno."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články