Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Mrzí mě, že jsem týmu nepomohl gólem, litoval po návratu do sestavy Liberce Bulíř

Michal Bulíř se vrátil do sestavy Liberce po zranění ruky, kvůli kterému přišel o úvodních pět kol soutěže. Nicméně ani on nedokázal odvrátit prohru Bílých Tygrů s Kladnem a nepovedený úvod sezony jeho týmu pokračuje. Sám Bulíř neoznačil svůj výkon za ideální a mrzelo ho hlavně, že nepřispěl žádnou trefou. Nicméně věří, že v dalším zápase před domácím publikem již zvítězí.

Utkání Liberec – Kladno
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

I s Bulířem v sestavě Severočeši nedokázali ani na čtvrtý pokus před domácími fanoušky zvítězit a Kladnu podlehli 2:3 po samostatných nájezdech. "Určitě to není kvůli tomu, že se nedaří a já bych přišel a něco spasil. To určitě ne. Ale zrovna dnes jsem na to koukal a poslední zápas jsem odehrál 20. března, to je přes půl roku, a chtěl jsem tak už naskočit," řekl po utkání Bulíř.

"Samozřejmě to nebylo z mojí strany ideální, ale sám jsem to čekal horší. Na druhou stranu první třetina byla z mojí strany ještě taková všelijaká. Potřeboval jsem chytit tempo zápasu, protože to se jen tréninkem bruslení a kondicí nahradit nedá. Po první třetině už jsem se cítil docela dobře. Mrzí mě však, že jsem týmu nepomohl nějakým gólem. Šance jsem na to měl,“ uvedl Bulíř.

Tu největší měl zkušený třiatřicetiletý centr za stavu 1:2 na konci druhé třetiny, kdy se po křížné nahrávce Adama Musila snažil zakončit do poloodkryté branky. Puk ale netrefil ideálně a zakončil pouze do boční sítě. "Já popravdě ani moc nevím, kolik mi tam chybělo ke gólu. Celé se to seběhlo dost rychle, ta přihrávka i střela z první. Neviděl jsem přesně, kam to šlo, ale myslím si, že to byla bohužel pouze boční síť," litoval mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

V závěrečných samostatných nájezdech jel Bulíř jako poslední z libereckých a po gólu hostujícího Phila Pietronira musel proměnit, kladenského brankáře Štěpána Lukeše však nepřekonal ani tentokrát. "Přemýšlel jsem nad tím, co udělat. Nechtěl jsem úplně vymýšlet nějaké kličky, tak jsem se rozhodl pro střelu. Možná jsem to ale zvednul moc, chtěl jsem mířit spíše pod vyrážečku," popsal svůj nájezd.

Bílé Tygry navíc trápí přesilové hry. Nejenže v nich Severočeši vstřelili zatím pouze čtyři branky, sami navíc ale hned třikrát inkasovali při oslabení soupeře. "Jsou tam situace, kdy jsme možná trošku nezodpovědní, protože si myslíme, že máme přesilovku. Hodně si hru komplikujeme a občas zbytečně hazardujeme u modré čáry. Je potřeba to hrát hlouběji v pásmu a mít to vzadu lépe pokryté. Dnes už všechny týmy chtějí zaútočit i v oslabení, když to jde," řekl Bulíř, který si v barvách Magnitogorsku vyzkoušel také ruskou KHL.

Výkon Liberce ale i přes porážku snesl zejména ve druhé a třetí třetině přísnější měřítko. Po zásluze tak dokázali domácí v závěru alespoň vyrovnat a dovést zápas až do samostatných nájezdů. "Naše hra byla rozhodně kvalitnější než předchozí zápasy. Nasazení i chuť tam byla a v určitých věcech jsme se zlepšili, stále ale máme na čem pracovat. Trápí nás určitě produktivita," podotkl Bulíř.

"Minulý zápas jeden gól, dnes dva, to je obzvlášť doma málo a těžko se na to vyhrává. Asi nás už vzhledem k nepříznivým výsledkům trochu svazuje nervozita, ale proto je potřeba hru ještě více zjednodušit a být důraznější. Věřím, že se nám to hned další zápas s Karlovými Vary podaří, a konečně doma zvítězíme," dodal Bulíř.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články