Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Možná nejlehčí hattrick, jaký kdo dal, usmíval se bek Litvínova Ščotka

Po premiérovém hattricku v hokejové extralize byl litvínovský obránce Jan Ščotka v dobré náladě a pochvaloval si servis spoluhráčů Viktora Hübla a Františka Lukeše. Ščotka pomohl Vervě třemi góly v předposledním 51. kole základní části k vysoké výhře 7:3 nad posledními Českými Budějovicemi.

Litvínovský obránce Jan Ščotka
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Poprvé se prosadil ve 12. minutě, kdy nastavil hokejku do Lukešovy přihrávky. Druhý gól vstřelil v 33. minutě rovněž po teči po střele Pawla Zygmunta. O 100 vteřin později dokonal hattrick, když mu před branku nahrál Hübl. Kapitán Severočechů asistoval i u Ščotkovy druhé trefy a z duelu si odnesl celkem čtyři body.

"Premiérový hattrick v extralize a možná nejlehčí, jaký kdo dal. Mám tam Vantu (Hübla) s Frantou (Lukešem), kteří mi to naservírovali na zlatém podnose. Moc jim za to děkuju," řekl Ščotka.

Dvě branky vsítil v početní výhodě. "Na přesilovce už hraju před brankou nějakou dobu. Zvykám si na to. Navíc mám fakt super spoluhráče, klobouk dolů před nimi. Jak se říká, v předbrankovém prostoru leží peníze, akorát je musím sebrat," uvedl čtyřiadvacetiletý zadák.

Povedený zápas ho zaskočil. "Je to super. Nějak jsem to vůbec nečekal, jsem za to hrozně rád. Pro nás jsou ale zlaté tři body, protože se potřebujeme dostat do desítky. Abychom se tam vyškrábali, tak potřebujeme každý bod a výhru," prohlásil držitel stříbrné medaile z mistrovství světa do 18 let.

Litvínov je před posledním zápasem základní části jedenáctý, na osmé Vítkovice ztrácí dva body. Proti Motoru ovládl již šesté utkání po sobě. "Když se vyhrává a jste na nějaké vlně, lépe se dýchá. Je to určitě lepší, než když jste dole. Vážíme si toho a jsme hrozně rádi za to, že se nám daří. Hlavně to musíme vyšperkovat do play-off," konstatoval vsetínský odchovanec Ščotka.

Duel s Jihočechy ukázal Vervě, na čem musí pracovat. "Myslím, že pro diváka to byl atraktivní zápas, padlo hodně branek. Směrem k play-off musíme zlepšit obranu. Nesmíme to takhle otevírat, protože i Budějovice tam měly spoustu přečíslení. Tohle se nesmí stávat, jiní soupeři to budou trestat. Vím, že už je to taková rutina, ale musím pochválit také (brankáře) Godliče (Godlu)," řekl Ščotka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články