Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Motor veze tři body z Olomouce, rozhodla už první třetina

Povedená úvodní pasáž utkání rozhodla o triumfu Českých Budějovic na ledě Olomouce. Motor vedl v 16. minutě 3:0, v prostřední části sice domácí dvěma přesilovkovými góly snížili, ale závěr patřil opět hostům. Gólem a dvěma asistencemi se pod výhru Jihočechů podepsal kapitán Milan Gulaš.

Utkání Olomouc - České Budějovice
zdroj: ČT4 autor: Luděk Peřina

Hosté se do vedení dostali již ve 2. minutě, kdy brankáře Sedláčka překonal střelou od modré čáry Štich. Další šance neproměnili Abdul a Voženílek, kterého vychytal olomoucký gólman.

Šance si v úvodu vypracovali i domácí. Klimek ale po Krejčího přihrávce netrefil branku a Káňa zamířil jen do připraveného Hrachoviny.

České Budějovice tak navýšily své vedení. V 15. minutě Gulaš vystihl nepřesnou Sedláčkovu rozehrávku a křižnou přihrávkou vybídl ke skórování Pecha.

O minutu později si oba hráči své role vyměnili a na rozdíl tří branek zvýšil během přesilové hry nadvakrát Gulaš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - České Budějovice

Domácí mohli hned vzápětí snížit, ale Hrachovina vychytal Klimka i Koloucha, Dujsík zamířil z dobré pozice mimo.

Ve druhé části nejprve Ondušek trefil tyč, další šanci Káni zlikvidoval Hrachovina, ve 22. minutě již ale Knotek snížil.

Následně se ale hra vyrovnala a na další gól čekalo více než čtyři tisíce diváků až do 35. minuty, kdy v přesilovce pět na tři snížil na 2:3 z pohledu domácích pohotově dorážející Káňa.

Klid na hokejky hostů ale vrátil první gól Novotného po návratu k aktivní kariéře. Zkušený útočník se prosadil ve 43. minutě v přesilové hře a potrestal vyloučení Krejčího.

Jihočeši se následně zaměřili na pozornou obranu a zejména v početních výhodách mohli svůj náskok zvýšit.

O pátou branku se ale postaral až v závěru Hanzl, který využil chybu domácích ve středním pásmu a Sedláčka překonal ze samostatného nájezdu.

HC Olomouc - Motor České Budějovice 2:5 (0:3, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. J. Knotek (Ondrušek), 35. J. Káňa II (Nahodil, Krejčí) - 2. Štich (M. Hanzl), 15. Pech (Gulaš), 16. Gulaš (Pech, Šenkeřík), 43. J. Novotný (Gulaš, Štencel), 59. M. Hanzl. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Zíka, Bohuněk. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 4403.

Olomouc: J. Sedláček - Škůrek, Ondrušek, T. Černý, Rašner, Dujsík, Řezníček - Klimek, Krejčí, J. Káňa II - Kucsera, J. Knotek, Ostřížek - V. Tomeček, Nahodil, Kunc - Olesz, Kolouch, Strapáč - Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, R. Vráblík, Štencel, Štich - Vondrka, J. Novotný, Chlubna - Gulaš, Pech, Holec - Valský, D. Voženílek, Abdul - Karabáček, M. Hanzl, T. Šoustal. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články